Bristol

Letelica koja bi mogla da zameni taksi

Startap iz Bristola uspešno je kreirao, a potom i testirao, letelicu koja može da uzleće i sleće vertikalno, što je ogroman korak za industriju letećeg transporta.

Filip Ejdus: Ko vodi hajku na muslimane saveznik je Islamske države

Još nemamo dovoljno detalja da sudimo o tome da li se radi o propustu bezbednosnih službi ili o terorističkom napadu koji je bio savršeno isplaniran. U principu, koliko god službe dobro radile, u slobodnom društvu je nemoguće u svakom trenutku zaštititi sve potencijalne mete i pratiti danonoćno sva sumnjiva lica.

Hormon ljubavi u spreju

Hormon ljubavi u spreju

Hormon za koji je dokazano da učvršćuje vezu između majke i njenog tek rođenog deteta mogao bi da odigra i ključnu ulogu u izboru one „prave“ ili onog „pravog“ u ljubavnoj vezi.

Ispraznili sud zbog belog luka

Ispraznili sud zbog belog luka

U Kraljevskom sudu u Bristolu otkazana su sva ročišta nakon što se smrad belog luka proširio preko ventilacije kroz celu zgradu. Za sada nepoznati počinilac prosuo je ulje belog luka u saksije sa cvećem na prvom spratu i u hodniku koji vodi u restoran.

Godinu dana bez potrošene pare

Godinu dana bez potrošene pare

Dvadesetdevetogodišnji ekonomista iz Bristola Mark Bojl odlučio je da zbog finansijske krize u svetu u narednih godinu dana ne potroši nijednu funtu. Hraniće se onim što pronađe na ulici i u kantama za smeće, a spavaće u pozajmljenom karavanu. Napravio je i poljski WC.


Lopova odala tetovaža

Lopova odala tetovaža

Lopov koji je u Bristolu obio policijiski automobil uhvaćen je veoma brzo, pošto su sigurnosne kamere snimile tetovažu na njegovom vratu.

Policija je dovela na venčanje

Policija je dovela na venčanje

Dvadesetosmogodišnja Luis Stjuart iz okoline Bristola uspela je da stigne na svoju svadbu zahvaljujući ljubaznosti policajaca.

Žvaka koja se ne lepi štedi milijarde

Žvaka koja se ne lepi štedi milijarde

Naučnici s univerziteta u Bristolu uspeli su da naprave žvakaću gumu koja se ne lepi i na taj način sigurno doneli neizmernu radost komunalnim službama širom sveta koje muku muče kako da odlepe žvake s pločnika i drugih javnih površina.
Žvakaća guma koja ima radni naziv Rev7 u svom sastavu ima vodu i uljani sloj koji sprečavaju da se ona lepi.