Celje

U Celju o proširenju poslovne saradnje Srbije i Slovenije

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i slovenački ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek, razgovarali su u Celju o mogućnostima proširenja poslovne saradnje Srbije i Slovenije, s akcentom na ulaganja u našu zemlju i veća ulaganje srpskih preduzeća u Sloveniju.

Počinje gradnja kompleksa vrednog 60 miliona evra

Počinje gradnja kompleksa vrednog 60 miliona evra

U kompleksu Tehnopolis u Celju juče je počela dvodnevna međunarodna konferencija Evropskog centra za razvoj Zapadnog Balkana, na kojoj učestvuje i delegacija Kosova. Delegacija Srbije ne učestvuje na konferenciji u Celju. Na konferenciji učestvuje zamenica generalnog sekretara Veća za regionalnu saradnju sa sedištem u Sarajevu Jelica Minić.

U DVE REČI

U DVE REČI

Ministar poljoprivrede Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je juče da se nauka u poljoprivredi mora sačuvati, jer je to jedan od najboljih i najreferentnijih proizvoda koji Srbija ima. Milosavljević je u novosadskom Naučnom institutu za ratarstvo i povrtarstvo, na smotri dostignuća u proizvodnji ratarskih kultura „Dani polja“, rekao je da je taj institut doprineo da Srbija bude cenjena u Evropi i svetu.