Grčka

Pet predloga za novo ime Makedonije

Iako međunarodni posrednik u razgovorima u pronalaženju rešenja za novo ime Makedonije, Metju Nimic nije želeo da otkriva koji su predlozi, makedonski mediji potvrđuju pisanje grčke štampe da je u pitanju pet predloga, prenosi Tanjug.

Od Makedonaca očekuju da zaborave Aleksandra

Grčka vlada odbacila je juče glasine prema kojima su Atina i Skoplje spor o imenu koji traje više od četvrt veka na prečac rešili dogovorivši se da naziv nekadašnje jugoslovenske republike bude „Republika Nova Makedonija“.

Nova runda pregovora Grčke i Makedonije

Nova runda pregovora posrednika Ujedinjenih nacija u sporu o imenu između Makedonije i Grčke Metjua Nimica sa pregovaračima iz te dve zemlje, Vaskom Naumovskim i Adamantiosom Vasilakisom, će se održati 17. januara u Njujorku.

Zaev: Rešenje spora sa Grčkom do jula?

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je za grčku televiziju Alfa da je moguće pronaći rešenje za nesporazum oko imena između Makedonije i Grčke u prvoj polovini ove godine.

Bomba ispred suda u Atini

Snažna eksplozija odjeknula je rano jutros ispred zgrade apelacionog suda u centru Atine, javio je AP dodajući da je policija saopštila da je detonirana eksplozivna naprava i da niko nije povređen u napadu.

Grčka: Tradicionalno prijateljstvo – realnost ili ideološka propaganda

– Dvodnevni naučni skup „Srbija i Grčka u 19. i 20. veku“, u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti završio se tokom proteklog vikenda diskusijom srpskih i grčkih istoričara o prirodi ne samo grčko-srpskog, nego i suštini samog pojma tradicionalnih prijateljstava među narodima i državama.

Razbijanje zapadnih stereotipa

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti danas je otvoren dvodnevni naučni skup „Srbija i Grčka u 19. i 20. veku“ u kome učestvuju grčki i srpski istoričari.

PrvaPoslednja