Kanbera

U Australiji pokrenuta aplikacija za praćenje kontakata 1

U Australiji pokrenuta aplikacija za praćenje kontakata

Australijska vlada pokrenula je u okviru borbe protiv korona virusa aplikaciju za praćenje, obećavši da će zakonski obezbediti privatnost onih koji se dobrovoljno prijave da je koriste, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U Kanberi danas 42,7 stepeni Celzijusa 3

U Kanberi danas 42,7 stepeni Celzijusa

U Kanberi je danas zabeležena rekordno visoka temperatura za februar, 42,7 stepeni Celzijusa, u gradu u kojem prete šumski požari, saopštili su meteorolozi.

Snažne kiše neće ugasiti požare 4

Snažne kiše neće ugasiti požare

Iako su u Australiji za ovu nedelju prognozirane jake kiše, mala je verovatnoća da će one na duge staze otkloniti opasnost od požara, uprkos tome što se očekuje da će u područjima zahvaćenim vatrenom stihijom biti delova gde će se vatra ugasiti.

Ajkula napala britanske turiste 6

Ajkula napala britanske turiste

Dvojica britanskih turista ozbiljno su povređeni kada ih je napala ajkula u popularnom turističkom odmaralištu u Australiji.

Više od 30 svetskih lidera potpisalo apel za očuvanje klime 7

Više od 30 svetskih lidera potpisalo apel za očuvanje klime

Više od 30 šefova država i vlada potpisalo je apel za jačanje akcije u borbi protiv klimatskih promena koji je pokrenuo austrijski predsednik Aleksander Van der Belen uoči UN konferencije o globalnom zagrevanju iduće nedelje.

Troje državljana Australije u zatvoru u Iranu 8

Troje državljana Australije u zatvoru u Iranu

Dve žene sa dvostrukim britansko-australijskim državljanstvom i jedan Australijanac privedeni su u Iranu, a jedna od žena je osuđena na 10 godina zatvora, javili su danas australijska vlada i mediji.

Erdogan izazvao osude komentarom o Galipolju 10

Erdogan izazvao osude komentarom o Galipolju

Izjava turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana da će „svi koji dođu u Galipolje sa antimuslimanskim osećanjima biti vraćeni u mrtvačkim sanducima, poput vaših predaka tokom Galipoljske kampanje“ izazvala je negodovanja Australije i Novog Zelanda.

Skot Morison novi premijer Australije 12

Skot Morison novi premijer Australije

Dosadašnji ministar finansija Skot Morison postao je novi premijer Australije pošto su njegovog prethodnika Malkoma Ternbula na ostavku primorali partijski rivali.

Zahtev Rusiji da pregovara 13

Zahtev Rusiji da pregovara

Australija i Holandija su saopštile da Rusiju smatraju odgovornom za obaranje putničkog aviona malezijske aviokompanije 2014. godine sa 298 putnika i članova posade.

Australija legalizovala homoseksualne brakove 14

Australija legalizovala homoseksualne brakove

– Australija je legalizovala istopolne brakove, čime je prokrčila put za sklapanje prvih gej brakova početkom sledeće godine, što je bio povod za veliko slavlje u parlamentu.

PrvaPoslednja