Lajkovac

GIZ obezbedio zaštitnu opremu za 18 gradova i opština 1

GIZ obezbedio zaštitnu opremu za 18 gradova i opština

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere za jedinice lokalne samouprave i ustanove socijalne zaštite u 18 gradova i opština, navodi se u saopštenju.

Lajkovački osnovci majstori stripa 3

Lajkovački osnovci majstori stripa

Dečja škola stripa Lajkovac, predvođena slikarom i likovnim pedagogom Milojem Mitrovićem, pruža redak primer posvećenosti profesora i đaka negovanju stripa kao specifične forme likovnog izražavanja.

Mrkonjić otvorio radove, mašine uklonjene

Mrkonjić otvorio radove, mašine uklonjene

Radovi na autoputu Beograd-južni Jadran, na deonici od Uba do Lajkovca, još nisu počeli, a iz Nepričave su povučeni kamioni, bageri i ostala teška mehanizacija. Radove na toj deonici je 29. jula, posle nekoliko odlaganja, ozvaničio ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić, ali je mehanizacija ubzro povučena iako je trebalo da bude asfaltiran prvi kilometar trase budućeg koridora 11.

Otvoreni radovi na izgradnji dela Koridora 11

Otvoreni radovi na izgradnji dela Koridora 11

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić svečano je juče označio početak radova na izgradnji dela Koridora 11 od Lajkovca do Uba, u dužini od 12,5 kilometara i naglasio da je time počelo ostvarivanje „dugogodišnjeg sna“ o povezivanju Srbije i Crne Gore savremenim autoputem.

Kolubara odobrila Lajkovcu 204 miliona rente za ugalj

Kolubara odobrila Lajkovcu 204 miliona rente za ugalj

Rudarski basen Kolubara odobrio je 204 miliona dinara lajkovačkoj opštini kao nadoknadu za eksploataciju uglja na području te opštine. Direktor Kolubare Vladan Jovičić i predsednik opštine Lajkovac Dušan Živanović potpisali su ugovor o izgradnji objekata komunalne infrastrukture na području te opštine u ovoj godini, navodi se na sjtu www.

Sukob DS i DSS u Lajkovcu

Sukob DS i DSS u Lajkovcu

Lokalni odbor Demokratske stranke u Lajkovcu zatražio je hitno sazivanje sednice Skupštine opštine u tom gradu za ponedeljak, saopštila je juče DS. Kao razlog navodi se „višemesečno odbijanje“ koalicionog partnera u lokalnoj vlasti Demokratske stranke Srbije da rad Direkcije za uređenje i izgradnju Lajkovca „dovede u okvire“ poštovanja prava i zakona i da smeni v.