Laplje Selo

Selaković: Unutrašnji dijalog i na Kosovu

Srbi na Kosovu mogu nešto da urade sa Beogradom, ali bez Beograda ne mogu ništa, izjavio je u sredu na skupu u Lapljem selu generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, javila je RTK.

Godišnjica zločina

Godišnjica zločina

U Lapljem Selu kod Prištine juče je u organizaciji Eparhije raško-prizrenske i Kulturno-prosvetne zajednice KiM obeležena 11. godišnjica napada na autobus „Niš ekspresa“ u Livadicama kod Podujeva, u kojem je poginulo 12 i ranjeno 43 Srba.

SAMARDŽIĆ: I parlamentarni i lokalni izbori na Kosovu

SAMARDŽIĆ: I parlamentarni i lokalni izbori na Kosovu

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić rekao je juče da će i u Pokrajini, u sredinama u kojima žive Srbi, 11. maja biti održani parlamentarni i lokalni izbori.
Samardžić je u razgovoru s meštanima i predstavnicima lokalne samouprave u Prilužju kazao da je preostalo da Vlada Srbije u narednim danima donese uredbu kako će izbori biti sprovedeni.

Lopovi utovarili kravu i tele u automobil

Lopovi utovarili kravu i tele u automobil

Svetislavu Dragoviću iz Lapljeg Sela kod Prištine, lopovi su ukrali kravu i tele koje su utovarili u putnički automobil prethodno ukraden od njegovog komšije Ranka Kitića. Nakon pljačke koja se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka, pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) ukradenu živu stoku u putničkom automobilu pronašli su juče ujutro pored magistralnog puta Priština – Skoplje, u blizini Lipljana.