Mokrin

TEDx konferencija 15. septembra u Mokrinu 1

TEDx konferencija 15. septembra u Mokrinu

TEDx konferencija održaće se 15. septembra u Mokrinu, nakon prošlogodišnjeg velikog uspeha, i to na istoj lokaciji, u Mokrin Hausu, navodi se u saopštenju.

Susret grada i sela 2

Susret grada i sela

Prvi Rurban dej (Rurban day) ili Rurbani dan – jednodnevni festival spoj pozorišta, književnosti i muzike biće prvi put održan u sredu u Mokrin Hausu.

Premijerka osnovala Savet za kreativne industrije 3

Premijerka osnovala Savet za kreativne industrije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić osnovala je danas Savet za kreativne industrije, uz ocenu da je ta industrija najbrže rastuća privredna grana u Srbiji, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Na 23. Tucanijadi titula ode u Melence

Na 23. Tucanijadi titula ode u Melence

Na severu Banata u Mokrinu održano je 23. Svetsko prvenstvo u tucanju uskršnjim jajima. Po tradiciji, najveći hrišćanski praznik Uskrs, po julijanskom kalendaru, obeležen je na mokrinskom Varoškom trgu, takmičenjem juniora i seniora, a titula svetskog prvaka otišla je u Melence, u ruke Bogdana Bolozana. Ipak i Mokrinčani mogu da se ponose, a za to se potrudila osmogodišnja Natalija Prodanov, koja je u kategoriji juniora bila najuspešnija.


Sajber kuća na Terra Panonici

Sajber kuća na Terra Panonici

Grupa mladih arhitekata iz Beograda, umetničkog imena „Autori“, osvojila je prvu nagradu na 33. Salonu arhitekture Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu za projekat Kulturno-turističkog kompleksa Terra Panonica u Mokrinu. Ovaj projekat predstavljen je proteklog vikenda u ovom malom ali znamenitom mestu nadomak Kikinde.


Memorijal Miroslav Antić, 22. put

Memorijal Miroslav Antić, 22. put

Memorijal Miroslav Antić ove godine će biti održan 24. juna na Varoškom trgu u Mokrinu, sa početkom u 21 čas. Prijatelji i poštovaoci dela Miroslava Antića setiće se velikog pesnika, slikara, novinara, filmskog i pozorišnog stvaraoca.<br.