Skopje

Merkel Makedoncima: Referendum je vaša istorijska šansa

Nemačkia kancelarka Angela Merkel pozvala je danas u Skopju građane Makedonije da izađu na referendum o Dogovoru sa Grčkom, poručivši da referendum otvara vrata evroatlantskih integracija, Evropske unije i NATO-a, prenosi RSE.

Makedonija protiv podele Kosova

Partije iz Makedonije se protive mogućnosti podele Kosova, odnosno promene granice između Kosova i Srbije, navode danas prištinski mediji.

Zaev tvrdi da će biti referenduma o imenu

Predstavnici parlamentarnih stranaka u Makedoniji nisu uspeli da se dogovore o referendumu o promeni imena koji bi trebalo da se održi na jesen, prenosi Al Jazeera.

Novi antivladini protesti u Makedoniji

Više hiljada ljudi okupilo se danas u Strumici na protestu protiv sporazuma o imenu sa Grčkom, koji predviđa da se država ubuduće ne zove Makedonija, već Severna Makedonija.

Sobranje ratifikovalo makedonsko-grčki dogovor o imenu

Makedonsko Sobranje ratifikovalo je sporazum sa Grkom u vezi sa imenom. Za sporazum su glasali svi prisutni poslanici, njih 69, dok je najveća opoziciona stranka VMRO DPMNE bojkotovala zasedanje, prenosi N1.

Makedonija: Podržan sporazum sa Grčkom

Skupština Makedonije danas je većinom glasova podržala usvajanje zakona o ratifikaciji sporazuma sa Grčkom, koji predviđa promenu imena države i uspostavljanje strateškog partnerstva.

Džaferi: Sutra sednica o sporazumu Makedonije i Grčke

Predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi najavio je da će sutra u 11 sati u parlamentu početi debata o sporazumu zmeđu Makedonije i Grčke o imenu države i da očekuje da se završi do petka uveče, prenosi AP.

Prva Poslednja