Skopje

Makedonija: Deset kandidata za predsednika

Makedonska partija VMRO-DPMNE objavila je danas imena deset prijavljenih kadidata za predsednika Makedonije, navodeći da je jedna prijava odbijena jer je stigla posle isteka roka.

Makedonska opozicija traži ukidanje Zakona o jezicima

Makedonska opoziciona partija VMRO DPMNE danas je Ustavnom sudu Makedonije podnela incijativu za ocenu ustavnosti Zakona o upotrebi jezika i zatražila da do donešenja ocene bude stopirana njegova primena.

Kriminalna grupa u Makedoniji ukrala oko dva miliona evra

Međunarodna sedmočlana kriminalna grupa je u dve banke u Skoplju iz sefova građana ukrala novac, nakit i druge vredne predmete u vrednosti od 105,6 miliona denara (1,7 miliona evra), objavilo je državno tužilaštvo Makedonije.

Sijarto: Han da brine o proširenju EU

Evropski komesar za proširenje Johanes Han treba da brine o procesu proširenja, a ne o pravnim procesima u zemljama članicama, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, reagujući na izjavu Hana da je malo verovatno da će Mađarska izručiti bivšeg makedonskog premijera Nikolu Gruevskog Skoplju.

Skoplje: Sobranje utvrdilo nacrte amandmana za promenu Ustava

Parlament Makedonije danas je završio plenarnu sednicu usvajanjem nacrta četiri ustavna amadmana kojima se menja ime zemlje u Severna Makedonija i potvrđuje državni suverenitet i makedonski identitet, prenosi RSE.

Makedonsko tužilaštvo traži snimke s crnogorske granice

Makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal od Crne Gore će tražiti snimke s graničnih prelaza koje je osuđeni bivši makedonski premijer koristio za bekstvo u Mađarsku, objavila je danas Televizija Telma.

Dimitrov: Mađarski azil Gruevskom paradoks

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto potvrdio je u telefonskom razgovoru sa makedonskim šefom diplomatije Nikolom Dimitrovim, da je odbegli bivši premijer Nikola Gruevski podneo zahtev za azil i da je počela pravna procedura, saopštilo je makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Makedonija raspisala poternicu za Gruevskim

Makedonske vlasti raspisale su danas poternicu za bivšim premijerom i bivšim liderom VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim, koji je danas trebalo da se javi na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne, prenosi Sputnjik.

PrvaPoslednja