Harmonija između fizičkog i mentalnog treninga 1

Knjiga Uvod u joga praksu autorke Sofije Pekić Quarrie, koju je nedavno objavio NNK Internacional, predstavlja priručnik za kurs koji je autorka osmislila kako bi svima koji žele da se bave jogom olakšala početak i predstavila osnovne koncepte joga prakse.

Autorka je završilla instruktorski kurs MINIMAL joge, i postala registrovani trener Joga Alijanse (RYT 200).

MINIMAL joga objedinjuje tradicionalne aspekte joge sa savremenim znanjima iz medicine, neurobiologije, naučnih osnova meditativnih praksi, biomehanike, funkcionalne anatomije itd.

Osnovni aspekti ove joga prakse su usmerena pažnja na telo i pokret uz osvešćeno disanje i sve to samo do individualne granice.

Ovim se na savršen način positiže harmonija između fizičkog i mentalnog treninga i to prilagođeno svakom ponaosob. Ako bi se praktikovala redovno, joga je preduslov zdravog starenja o čemu postoje brojni radovi.

Radeći sa starijom populacijom kao i sa mlađim ljudima koji su početnici autorka je razvila svoj pristup učenju joge koji je baziran na principima MINIMAL joge.

I tako je nastao ovaj kurs koji ustvari predstvlja autorkinu školu joge za početnike svih dobi. Kurs joge za početnike, detaljno prikazan u priručniku, sastoji se od 10 časova lagane, početničke joga prakse u kojoj se prožimaju mentalni i fizički aspekti.

Priručnik predstavlja jedinstveno štivo u oblasti joga literature koje se bavi početničkom praksom na postupan i sistmatičan način. Može se koristiti samostalno jer je detaljan i dobro ilustrovan autorkinim fotografijama, ili uz prateći kurs sa instruktorom. Ima i dodatne informacije za instruktore o korišćenju pomagala i asistencijama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.