Ilustracije za ovaj roman uradio je Aleksandar Zolotić, majstor tajanstvene svetlosti papira.

Šta čekate? Još jedan sasvim običan dan? Sa ovom knjigom u rukama, takav vam se, jednostavno, neće dogoditi… Ko se uselio u onu staru, misterioznu, zastrašujuću, neobičnu vilu? Kakve tajne se skrivaju unutar te stare kuće? Ovu napetu avanturu čitaoci će proživeti sa Lunom, Lirom i Veom, decom čudnih naravi iz još čudnije Ulice ljuljaški. Tu su mnoga iznenađenja i čak trideset mozgolomnih misterija koje ne daju mira sve dok se ne reše.

Uroš Petrović piše knjige za decu i mlade koje pomeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, postali su omiljeno štivo i za odrasle.

Petrović je koautor programa NTC sistem učenja, gostuje kao predavač u školama i na fakultetima u zemlji i inostranstvu. U velikom broju časopisa objavljuje članke i fotografije. Dobitnik je i najprestižnijih nagrada za fotografiju. Osnivač je Mensa World Photo Cupa, globalnog fotografskog takmičenja. Jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu. Rođen je 1967. u Gornjem Milanovcu, a od 1975. živi i radi u Beogradu.

Povezani tekstovi