Onaj ko nauči emocije da razume, taj sobom vladati ume 1Foto: Korica knjige

Na osnovu kapitalne knjige Emocije Zorana Milivojevića nastala je zanimljiva knjiga pesama Emocije za decu – Onaj ko nauči emocije da razume, taj sobom vladati ume autorke Jelene Višekrune, pedagoškinje i dečje integrativne psihoterapeutkinje, sa ilustracijama Nade Dokić.

Knjižicu je objavio novosadski Psihopolis.

Knjiga pesama u štampi je dvostrano orijentisana tako da je tekst pesmica pisan i na ćirilici i na latinici, i ima za cilj da deci, na njima blizak i zanimljiv način, čitanjem pesmica i praćenjem ilustracija, predstavi vezu između misli, emocija i ponašanja i pomogne im u prevenciji emocionalnih poteškoća.

Emocionalna pismenost je ključ za uspešan život i na odraslima je da deci na adekvatan i njima primeren način pomognu da što bolje shvate svoja osećanja, a ova knjiga će im u tome pomoći.

Razvijanje emocionalne pismenosti kod dece, što podrazumeva pre svega imenovanje i prepoznavanje emocija, izuzetno je važno, budući da je emocionalno zdravlje osnova psihološkog i socijalnog razvoja dece.

Knjiga Emocije za decu, sa dopadljivim i duhovitim pesmicama, koje su praćene odgovarajućim crtežima može roditeljima olakšati važan zadatak upućivanja dece na značaj poznavanja emocija.

Npr. Svako o sreći drugačije misli / pa i ti svoje odgovore smisli. Ona može biti i manja i veća / ali sreća je uvek sreća.

Ono što me najviše veseli – sreća je najlepša kada se deli.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.