Na zgradama opština u Bujanovcu i Preševu albanske zastave 1

Na zgradama opština Bujanovac i Preševo od jutros su istaknute i albanske zastave, čime tamošnji Albanci godinama obeležavaju nacionalni praznik Republike Albanije – Dan zastave.

Ove godine, zbog zemljotresa i dana žalosti u Albaniji, otkazane su sve manifestacije tokom tog praznika, za koji kažu da je praznik svih Albanaca bez obzira gde žive.

Albanska zastava istaknuta je i na zgradi u kojoj je Nacionalni savet Albanaca.

Umesto proslave i programa, priredjen je skup solidarnosti „Albanijo, Dolina (preševska) je s tobom“ ispred Doma kulture „Abdula Krašnica“ u Preševu gde su predstavnici lokalne vlasti i gradjani položili cveće.

Za danas najavljeni protest u Preševu „protiv diskriminacije Albanaca u Preševskoj dolini“, odložen je, saopštili su organizatori, prenose lokalni mediji na albanskom jeziku.

U Preševu je u toku prikupljanje pomoći za žrtve zemljotresa u Albaniji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Na zgradama opština u Bujanovcu i Preševu albanske zastave”

  1. Da li je vlada Srbije uputila protest EU sa žalbom da se na njenoj teritoriji vijore zastave drugih zemalja?Da li se neki ambasador slikao u Preševu,Bujanovcu i Medveđi ispod zasstave Velike Albanije?

  2. Nema komentara? Cak nijednog? Mislim da dnevni list „Danas“ pokusava da minimizira problem isticanja albanske zastave, u Srbiji, samo ne znam sta je razlog?! Ja, kao bivsi stanovnik sa Kosova i metohije znam da je sve pocelo od tih zastava. Samo se i onda cutalo. Onda, niko to nije smeo da prometi, pitanje je zasto je to zabranjena tema danas?

    • Ma mi Srbi smo uvek krivi za sve.
      U Vukovaru predali Srpsku teritoriju a nemaju pravo ni na ćirilicu, u Bosni izbrisali Srbe jer kažu ništa nije Srpsko. U Preševu i Bujanovcu žive kao da nisu u Srbiji već u Albanija.
      I neko na sve to ćuti pa im onda krivi Srbi kad ih malo dovedu u red.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.