Unmik poseduje informacije da na Kosovu postoji 161 ustanova koja funkcioniše pod upravom Vlade Srbije, prenosi dnevnik Koha ditore. „Ministarstva obrazovanja, kulture, rada i socijalne politike, državne uprave i lokalne samopurave kao i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije deluju na Kosovu iako nisu dobile dozvolu za svoje delatnosti“, prenosi prištinski list navode Unmika.

Unmik poseduje informacije da na Kosovu postoji 161 ustanova koja funkcioniše pod upravom Vlade Srbije, prenosi dnevnik Koha ditore. „Ministarstva obrazovanja, kulture, rada i socijalne politike, državne uprave i lokalne samopurave kao i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije deluju na Kosovu iako nisu dobile dozvolu za svoje delatnosti“, prenosi prištinski list navode Unmika. U svojim izveštajima Unmik navodi i prisustvo Koordinacionog centra Srbije na Kosvou. Takođe postoji i sumnja da i Ministarstvo odbrane Srbije ima svoju kancelariju na Kosovu ali se to nije moglo potvrditi, navodi Koha ditore.
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da na teritoriji Kosova i Metohije nema srpskih policijskih snaga jer bi to bilo kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednost UN. Tadić je novinarima u Knez Mihailovoj ulici, gde je prisustvovao početku kampanje liste „Za evropsku Srbiju“, rekao da tvrdnje pojedinih predstavnika Unmika da na Kosovu ima pripadnika MUP-a Srbije nisu tačne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari