Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Sa po deset odsto od plate odnosno 7.673 dinara kažnjeni su poslanik Demokratske stranke Balša Božović dva puta, šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović dva puta, i po jednom poslanik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije – Nova Srbija Sanda Rašković Ivić, poslanik Nove stranke Zoran Živković, poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić i poslanik Socijademokratske sranke Marko Đurišić.

Taj novac ide u Fond solidarnosti, a odbor je doneo odluku da sredstva koja su do danas prikupljena u iznosu od 121.911,44 dinara budu upućena Eparhiji Raško-przrenskoj manastiru Gračanica – pomoć za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Na današnjoj sednici prihvaćena je i odluka o dodeli mandata narodnog poslanika Vojinu Biljiću, Nemanji Radojeviću i Andrijani Avramov sa liste Dosta je bilo umesto Dušana Pavlovića, Jasmine Nikolić i Ratka Jankova koji su u novembru prošle godine podneli ostavke.

Administrativni odbor prihvatio je danas ostavke poslanica Srpske napredne stranke na poslaničke funkcije Ivani Stojiljković i Ljibuški Lakatoš.

Odbor je doneo i odluka o usklađivanju visine osnovice za obračun i isplatu plata za predsednika Srbije, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Srbije i službi Skupštine Srbje, zbog povećanja plata tim budžetskim korisnicima od januara 2019. godine za sedam odsto.

Predsedniku i poslanicima povećanje će biti 8.922 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima, a imenovanim licima 3.033 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima.

Povezani tekstovi