Advokati optuženih za ubistvo Ivanovića traže odbacivanje optužnice zbog nedostatka dokaza 1Priština Foto: Pixabay/LNLNLN

Advokati optuženih za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića uložili su prigovore na optužnicu i traže da se zbog nedostatka dokaza, ona odbaci. Branilac optuženog Marka Rošića, advokat Mahmut Haljimi ističe da se njegov prigovor odnosi na osporavanje krivičnih dela koja se njegovom branjeniku stavljaju na teret.

 

„Moj prigovor protiv optužnice specijalnog tužilaštva odnosi se na dokaze koji su deo spisa predmeta. Mnogi od tih dokaza idu u prilog mom klijentu i to pre svega u vezi ceduljice sa registarskim brojem Rošićevog automobila koja je navodno nađena kod pokojnog Olivera Ivanovića, a za koju je Ivanovićev brat rekao da nije Oliverov rukopis. Tu su i zapisi sa bezbednosnih kamera, uzeti unazad tri meseca pre ubistva, na kojima ni na jednom snimku nema mog klijenta.

To znači da tužilaštvo nije moglo da obezbedi dokaze za svoje tvrdnje da je Marko Rošić, pre ubistva, po nalozima drugih, pratio sada pokojnog Olivera Ivanovića“, rekao je Haljimi Kosovo Onlajn.

Haljimi kaže da treba obustaviti postupak u slučaju Marka Rošića, jer za to nema potrebnih dokaza.

Na optužnici koja je podignuta protiv šestoro Srba, nalazi se i kosovski policajac Nedeljko Spasojević, kome se na teret stavlja izvršenje četiri krivična dela: organizovani kriminal, pomaganje u izvršenju teškog ubistva Olivera Ivanovića, zloupotreba službenog položaja i nezakonito držanje oružja.

Na pripremnom ročištu koje je održano 11. februara u Specijalnom sudu u Prištini, Spasojević je priznao nezakonito držanje oružja, ali sud nije doneo odluku o kazni koja će mu biti zbog toga izrečena. Branilac Nedeljka Spasojevića, advokat Faruka Korenice rekao je da u spisima predmeta nema ni jednog dokaza koji ide u prilog onom što je napisano u optužnici. Korenica ističe da je optužnica „nakradna“ i da kao takva ne bi mogla da opstane. Zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze podneo je i advokat Dejan Vasić koji u tom postupku zastupa policajca Dragišu Markovića.

„Prigovorio sam svim dokazima koje je specijalni tužilac izvodio neobaveštavajući me o istražnim radnjama, čime je na štetu mog branjenika prekršen zakon“, rekao je Vasić. Nastavak suđenja optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića zakazano je za 16. mart u 9:30 časova u Specijalnom sudu u Prištini. Lider Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u ranim jutarnjim satima ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici, prenosi Kosovo Onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari