Aleksandri Kostić odgovorili Obradović i Ponoš, ali ne i Trifunović i Đilas 1Đilas na protestu "Srbija na nogama" Foto: 1 od 5 miliona Kragujevac/FB

Na protestu koji je pre dve nedelje pod nazivom “Bazar demokratije” i sloganom “Srbija na nogama” organizovan u Kragujevcu, građanima je bilo omogućeno da pisanim putem postavljaju pitanja na koja su lideri opozicije, kako su najavljivali organizatori demonstracija, trebalo da im odgovore telefonom, u roku od nedelju dana.

U stranakama Saveza za Srbiju, čiji su prvaci (Zoran Lutovac, Dragan Đilas, Boško Obradović…) „propitivani“ u Kragujevcu, mahom kažu da su pitanja prosledjena stranačkim centralama, te da lideri razgovaraju sa gradjanima. U DS-u, navodi “Glas Šumadije” tvrde da je Zoran Lutovac, prethodnih dana, pozvao svakoga ko mu je postavio pitanje.

Kragujevčanka Aleksandra Kostić, jedno vreme članica Organizacionog odbora protesta protiv režima Aleksandra Vučića u centru Šumadije, kaže da su joj na postavljena pitanja odgovorili lider Dveri Boško Obradović i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš. Od Sergeja Trifunovića i Dragana Đilasa, koje je pitala: „Zašto nisu lustrirali kragujevačke ogranke svojih partija (Pokret slobodnih građana i Stranka slobode i pravde)?“, odgovor, veli, nije dobila.

Napominje da je Boška Obradovića pitala : „Zašto nije ispoštovao dogovor da se političke partije neće mešati i pokušavati da preuzmu protest u Kragujevcu“?

-Pozvao me je u subotu , 29. juna i rekao da nije bilo do njega, da je on bio za svaku saradnju. Ispričao je da je želeo da pomogne, da i dalje to želi i da je raspoložen je za bilo koji vid saradnje. Rekao je i da je organizacija tribina na kojoj bi građani postavljali pitanja liderima političkih partija bila divna ideja. Da bi na taj način priblizili građanima objasnili   i svoje planove, ali i greške iz prošlosti, kaže Aleksandera Kostić za naš list.

Dodaje da je za potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša imala pitanje: „Zbog čega nije došao u Kragujevac na “Bazar demokratije“?

-On je najbrže odgovorio. Pitanja smo postavljali u subotu, pozvao me je u utorak, 25. juna, i zaista sam bila iznenađena. Odgovorio je da mu se tog dana kćerka vraćala iz matematičkog kampa, da mu je to najvažnije i da nije hteo da propusti da je sačeka, prenosi Kostić.

Boško Obradović je, u minulih 26 subota, koliko u šumadijskoj prestonoici traju protesti protiv režima Aleksandra Vučića. dva puta govorio ispred Prve kragujevačke gimnazije, dok je Zdravko Ponoš šetao sa Kragujevčanima u vreme zimskih demonstracija, ali nije govorio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari