Aleksić: Vlast ogrezla u korupciji i kriminalu, Vlada Srbije da podnese ostavku 1Foto: Narodna stranka

Prvi potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić ocenio je danas da je „vlast ogrezla u kriminalu i korupciji“ i da kriminalno-koruptivnom piramidom upravlja predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, i pozvao Vladu Srbije da kolektivno podnese ostavku.

„Vučić je birao korumpirane ministre, on ih je postavio na najodgovornije funkcije u državi i on im izdaje naloge. Režim nema nameru da se bori protiv korupcije, već je razvija i zaliva taj korov. Dok ova vlast vodi Srbiju, neće biti borbe protiv korupcije, vladavine prava i demokratskih procedura, a Srbija će tonuti sve dublje“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare.

Aleksić je istakao da je prvi koji bi trebalo da se bavi borbom protiv korupcije ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čovek čija je fakultetska diploma falsifikovana.

„Stefanović ne može da opravda gde je i na koji način stekao fakultetsko obrazovanje i pozivam ga da kaže kako je stekao diplomu, ko ju je izdao, koja firma u Londonu, koji profesori su mu bili predavači, kakve veze sa tom firmom ima misica Sanja Papić, i da pokaže svoj indeks. To je sve normalno za nekoga ko tvrdi da je završio fakultet“, rekao je Aleksić.

Aleksić je podsetio da se Stefanović dovodi i u vezu sa sumnjivim poslovima njegovog oca Branka Stefanovića u trgovini oružjem, izgradnjom i kupovinom hotela, a da ministar unutrašnjih poslova nije odgovorio zašto je njegov otac imao 300.000 evra u rancu.

On je naveo da je ministar finansija Siniša Mali nedavno imenovan za predsednika Koordinacionog tela za pranje novca i finansiranje terorizma, iako je direktor firmi sa Devičanskih ostrva i imao je niz sumnjivih transakcija, među kojima su i kupovina 24 stana u Bugarskoj u vrednosti od pet miliona evra.

„Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dalje obavlja svoju funkciju, iako ga je bivši načelnik UKP-a dovedo u direktnu vezu sa ‘Zemunskim klanom’ i klanom Darka Šarića, kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je građanima rekao da mu je tetka njegove supruge poklonila 205.000 evra za kupovinu stana“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović ne smatra da je potrebno da građanima objasni zašto je cena Moravskog koridora od 2013. godine povećana za čak 300 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari