Aleksić: Vučić je sudija koji saopštava presude na televiziji 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštavanjem presude po tužbi koju je predsednikov brat Andrej Vučić podneo protiv Aleksića i to pre nego što je presuda dostavljena Aleksiću i njegovom advokatu dokazao da je „pravosuđe razoreno i da je proces montiran“.

„Za presudu i visinu kazne sam saznao od Vučića koji ju je saopštio na televiziji Pink, a mi presudu do danas nismo dobili. Vučić je rekao da je dosuđena odšteta od 300.000 dinara. On je pokazao da je preuzeo ulogu i sudije i tužioca“, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je istakao da „neće stati“ i najavio da će uložiti žalbu i iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi dokazao da je „proces bio motniran“, i ponovio da će tužiti Aleksandra Vučića zbog „svih laži koje je izrekao o Aleksiću“.

Andrej Vučić tužio je Aleksića pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog Aleksićevih navoda o slučaju „Jovanjica“.

„Potpuno je jasno da je odnos Vučićevih advokata Vesne Lončar i Vladimira Đukanovića sa sudijom Vladimirom Miletićem bio dosta prisan i zato smo dva puta tražili izuzeće sudije, ali je to odbijeno, a onda je sudija odbio sve naše dokazne predloge i predloge za saslušanje svedoka, a prihvatio je dokaze druge strane i doneo presudu u jednoj od najbrže završenih parnica u Srbiji“, rekao je Aleksić, a prenosi pres služba Narodne stranke.

Aleksić je dodao da pretpostavlja da je Vučić informaciju o presudi dobio od sudije Miletića, jer na sajtu suda stoji da je preuđeno nekoliko dana posle završenog ročišta, ali ne i koliki je iznos naknade štete dosuđen.

„Proces je montiran, što pokazuje i ceo tok slučaja. Prvo je Vučić najavio da će Miloš Vučević podneti prijavu protiv predsednika i njegovog brata, a onda na osnovu te prijave zamenica specijalnog tužioca Dubravka Dmitrović izdaje šturo obaveštenje u kojem stoji samo da u telefonu vlasnika ’Jovanjice’ Predraga Koluvije nije bilo kontakata označenih sa ’Aleksandar Vučić’ i ’Andrej Vučić’, bez detaljnijeg veštačenja Koluvijinih telefona“, rekao je Aleksić.

On je dodao da je potom Andrej Vučić podneo tužbu protiv njega, a obaveštenje Dubravke Dmitrović „mu je bio glavni dokaz“.

„Istovremeno, sudija Miletić odbija sve naše dokazne predloge vezane za veštačenje telefona, kao i predloge da budu saslušani policajci, pre svega inspektor Slobodan Milenković, koji je hapsio Koluviju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je na kraju predsednik Srbije na televiziji Pink saopštio presudu i visinu naknade.

„Vučić je dok je saopštavao presudu protiv mene pitao i šta je bilo na ’Jovanjici’, kao da ništa nije ni bilo, a to govori i Koluvijin advokat Vladimir Đukanović, koji tvrdi da se tamo proizvodila samo induststija konoplja. U Srbiji se industrijska konoplja danas uzgaja na više od 500 hektara, ali na otvorneom polju a ne u laboratoriji, kao na ’Jovanjici’, gde je uzgajana marihuana“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je „ključna optužnica ’Jovanjica 2’“, kojom su obuhvaćeni ljudi iz bezbednosnog aparata koji su davali podršku Koluviji.

„Sada se režim upregao da pokaže kako se na ’Jovanjici’ ništa nije ni događalo, a sve sa ciljem da se odbrane politički nalogodavci“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari