Anđelković: Odnosi Srbije i Rusije nisu narušeni, poseta Putina nije ni bila zvanično zakazana 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenio je danas da odnosi Srbije sa Rusijom nisu narušeni i da nije došlo do otkazivanja posete ruskog predsednika Vladimira Putina, jer ona zvanično nije bila ni zakazana.

Anđelković je, gostujući u jutarnjem programu „Probudi se” na TV Nova S, rekao da su mediji u Srbiji dosta slobodno interpretirali izjavu jednog ruskog diplomate od pre nekoliko meseci, koji je rekao da postoji mogućnost da Putin dođe i da se razmatraju datumi.

Poseta ne može da bude otkazana, jer nije ni zakazana, tvrdi Anđelković.

Komentarišući zašto je Beograd izostavljen na narednoj turneji šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, on je ocenio da je Lavrov bio u junu u Beogradu i da je nelogično da opet dolazi.

Ruski stav prema nama zbog Vašingtnskog sporazuma nije bio buran, osim ličnog stava (Marije) Zaharove. Nema nikakvog narušavanja odnosa sa Rusijom, istakao je Anđelković.

Povodom ocena da Putin ne dolazi delom i zbog skandala koji se dešavaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u vezi sa starešinom Hrama Svetog Save koji bi između ostalog trebalo da ugosti ruskog predsednika, Anđelković je ocenio da srpska javnost voli bez osnova da projektuje neke naše domaće probleme kao vrlo bitne za ceo svet, što nije slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari