Anketa: Većina građana smatra da bi pregovori vlasti i opozicije trebalo da budu otvoreni za javnost 1Foto: Beta/ Branislav Božić

Čak 87 odsto građana smatra da bi pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima trebalo da budu otvoreni za javnost, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Na anketu, sa pitanjem „Da li smatrate da bi pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima trebalo da budu otvoreni za javnost“, na sajtu Danasa, glasalo je 115 građana. Od toga 87 odsto njih smatra da bi ti pregovori trebalo da budu javni, dok 13 odsto smatra da treba da ostanu tajni.

Isto pitanje postavljeno je i na Fejsbuku gde je glasalo 1.000 građana. Čak 92 odsto njih samtra da ti pregovori treba da budu otvoreni za javnost, dok svega osam odsto misli da ne treba.

Anketa: Većina građana smatra da bi pregovori vlasti i opozicije trebalo da budu otvoreni za javnost 2

Na Tviteru je, na isto pitanje, glasalo 757 građana, od čega se 89 odsto njih izjasnilo da želi da pregovori budu javni, dok 11 odsto misli da oni treba da se odvijaju u tajnosti. Identični rezultati bili su i na našoj anketi na Instagramu.

Komentari su bili podeljeni. Iako većina građana smatra da pregovori treba da budu otvoreni za javnost ima i onih sa drugačijim stavom.

„Mislim da će biti bojkota, vlast se samo pravi da želi neki dogovor. Ako uspeju da se dogovore to bi bilo ravno čudu, zato detalji treba da budu utanačeni tajno, javno nema šanse da do tog dogovora dođe“, komentar je jedne čitateljke.

Neki građani samtraju i da ne treba da bude pregovora.

„Pregovora ne treba da bude. Postoje zakoni u kojima sve jasno piše i to treba da se primeni. Ako ćemo da pregovaramo oko svega, dajte da onda ukinemo i zakone i Ustav i državu, pa da se dogovaramo“, glasi komentar na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari