Antić: Izostala zaštita srpskih državljana u procesu Državni udar u Crnoj Gori 1Foto: napredniklub.org

Predstavnici pokreta „Stop progonu Srba u Crnoj Gori“ ocenili su danas da su srpske vlasti morale da reaguju u procesu „Državni udar“, u kojem se sutra u Podgorici izriču presude jednom broju srpskih državljana.

„Izostala je zaštita srpskih državljana od Srbije“, izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu istoričar Čedomir Antić i dodao da je taj proces „pokušaj diskreditovanja srpskih lidera u Crnoj Gori“.

Antić je kazao da su crnogorske vlasti za pokušaj državnog udara uhapsile „grupu običnog sveta“ koji je putovao u Crnu Goru nekim privatnim ili političkim poslom i naglasio da je krunski svedok u tom procesu, Aleksandar Sinđelić, u Hrvatskoj osuđen za ubistvo.

Antić je rekao da, na osnovu materijala dostupnog javnosti, taj proces nema elemenata da bude „fer i korektan“.

„Postoje indicije da su pritvoreni građani Srbije bili mučeni u pritvoru“, napomenuo je Antić.

Akademik Matija Bećković je kazao da su optuženi za navodni državni udar u Crnoj Gori nevini, ali da će sigurno biti osuđeni.

„Hteo sam, kada umrem, da živim u Crnoj Gori. Ali, sada to ne mogu“, rekao je Bećković.

Viši sud u Podgorici izreći će 9. maja presudu po optužnici koja optužene tereti za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine.

Optužnicom je obuhvaćeno 14 osoba, među kojima su lideri crnogorske opozicije i dvojica ruskih državljana, a oni su optuženi da su na dan izbora planirali da zauzmu institucije i svrgnu vladu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari