Antić (Metla 2020): Formiranje Odbrambene industrije Srbije posledica panike zbog Krušika 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Član Predsedništva pokreta Metla 2020 Novica Antić ocenio je danas da je Uredba Vlade Srbije, kojom se formira grupacija „Odbrambena industrija Srbije“ posledica panike i očajnički pokušaj da se spasu milionski vredni poslovi fabrika namenske industrije.

Antić je rekao da je ceo problem nastao kao posledica afere „Krušik“ u kojoj su obelodanjene zloupotrebe u trgovini srpskim oružjem, nakon čega je od svetskih sila, pre svega Amerike, usledila blokada svih poslova firmi iza koji stoji Slobodan Tešić.

„Na ovaj način fabrike namenske industrije koje imaju pune magacine za isporuku ogromnih količina naoružanja i municije sada ne mogu da izvrše isporuku jer bi svaki transport koji bi se realizovao preko Tešićevih firmi bio zaplenjen“, naveo je Antić u pisanoj izjavi.

Dodao je da su na taj način fabrike namenske industrije dovedene u poziciju da ne mogu da isporuče robu krajnjim korisnicima, niti da naplate svoje velike poslove, pa ni da isplaćuju plate zaposlenima i svoje obaveze prema dobavljačima.

„Apelujemo na državu da umesto osnivanja grupacije, najpre izdvoji potreban novac da se odblokiraju fabrike namenske industrije i da im se isplate naručene i proizvedene količine naoružanja i municije jer će ukoliko se to ne desi namenska pretrpeti štetu čije će se posledice teško sanirati“, kazao je Antić.

On je rekao da je odgovornost za takvo stanje isključivo na onima koji su iz vrha države omogućili Tešiću monopol i ekskluzivno pravo trgovine srpskim oružjem na štetu interesa Srbije i njenih fabrika namenske industrije, kao i na bezbednosnim službama koje na sve to ćute.

„Očigledno je na pomolu nova, mnogo veća afera ali sa istim akterima za koju država ovog puta mora da preuzme odgovornost i odgovorne sankcioniše“, kazao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari