Antić: Napadi na Dačića očajnički pokušaj opozicije da dobije po koji politički glas 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izjavio je danas da napadi na ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića predstavljaju „očajnički pokušaj“ pojedinih predstavnika opozicije da steknu „po koji politički glas“ na tome što se Dačić zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „najoštrije suprotstavlja samovolji u Crnoj Gori“.

Antić je u saopštenju kazao da je „bilo pitanje trenutka“ kada će lideri „minornih opozicionih partija u Srbiji, poput Čedomira Jovanovića, Zorana Lutovca i njihovih partnera“, otvoreno napasti rukovodstvo Srbije u vezi sa situacijom u Crnoj Gori.

Kazao je da su time pojedini lideri opozicije „otvoreno pokazali“ da ih uopšte ne zanima položaj Srba van Srbije, njihova osnovna ljudska prava, kao ni pravo Srpske pravoslavne crkve (SPC) na opstanak.

„Država Srbija jasno traži da se problemi reše tamo gde su nastali – u Crnoj Gori i to razgovorom, mirno i uvažavanjem svih, a naročito Srba koji čine gotovo trećinu populacije, a to jasno iz dana u dan govori šef srpske diplomatije Ivica Dačić“, rekao je Antić.

Napad na Dačića, kako je rekao Antić, je „napad na težnju Srbije da region ostane stabilan i da Srbi koji u njemu žive budu zaštićeni, a njihova prava neokrnjena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari