Antić: Pozivamo na jedinstvo demokratske opozicije 1Foto: napredniklub.org

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić pozvao je opoziciju u Srbiji da se ujedini u opravdanoj kritici režima i borbi za demokratiju.

Režim Srpske napredne stranke opasno je ugrozio demokratiju u Srbiji. Potvrda vlasti režima u Beogradu, gradu ekonomski najsamostalnijih i u proseku najobrazovanijih stanovnika Srbije, koji tradicionalno manje podržavaju populističke i autoritarne stranke nego ostatak države, imala bi katastrofalne posledice po budućnost slobode i ustavnosti u Srbiji“, istakao je Antić prilikom posete Grockoj.

Kako kaže, deo istinske opozicije nažalost nije razumeo neophodnost ujedinjenja.

Demokratska stranka, Dveri i „Dosta je bilo“ boreći se za cenzus nastoje da se dokažu i afirmišu. Sada nije vreme za to. Za jedinstvo opozicije je posle predaje lista prekasno, ali još uvek ima vremena za ujedinjeno delovanje protiv režima i njegovih satelita u opoziciji. Pozivamo istinsku opoziciju u Srbiji da se ujedini u opravdanoj kritici režima i borbi za demokratiju. Samo je tako moguće sprečiti prikrivene planove Aleksandra Vučića da proširi apatiju umeđu građanima i zahvaljujući pre svega maloj izlaznosti odnese pobedu oslonjen na partijske vojske i korupciju. Ovi izbori nisu obični lokalni izbori. Danas, kao 1996. godine, Beograd brani Srbiju, njenu slobodu, ustavnost i demokratiju“, naveo je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari