„Apel za odbranu Kosova i Metohije“ predstavljen Smederevcima 1

„Apel za odbranu Kosova i Metohije“ napisao je politički savet DSS-a, ali je ubrzo postao nadstranački dokument.

Među prvim potpisnicima je 14 akademika, 12 episkopa SPC, više od stotinu univerzitetskih profesora, a trenutno je Apel potpisalo više od 22.000 ljudi, rečeno je na večerašnjoj javnoj tribini DSS-a u Smederevu, održanoj kod Karađorđevog duda, zato što im, kako su rekli, smederevska vlast nije odobrila salu za ovaj skup, prenosi Podunavlje.info.

Srbiju danas vode poturice, političke poturice, ali ipak poturice. A poturice za Srbiju nikada neće ništa dobro da urade. Zašto poturice, trebalo bi mi više od sat vremena da pobrojim sva njihova nedela, prelaza sa Karlobaga-Karlovca-Ogulina-Virovitice na Brisel-Vašington-London.. Ali poturice su, nažalost, spremne da urade do kraja ono za šta su došle, a to je da predaju deo teritorije. I tu počinje naš problem“, rekao je pored ostalog doc. dr Miloš Jovanović

Predsednik DSS-a je dodao da je problem to što ‘ako se preda Kosovo, ako se izda, ako se napravi taj čin veleizdaje, stvar neće stati’ i citirao aforizam Aleksandra Baljka.

Ako im bez otpora prepustimo našu južnu pokrajinu, ostatak zemlje uzeće nam pod znatno povoljnijim uslovima“.

Sa našim Apelom za odbranu KiM putujemo po celoj Srbiji, Smederevo je prvi grad u Srbiji gde nismo mogli da dobijemo ni jednu salu da bismo razgovarali o Kosovu i Metohiji. Nisu hteli, čak, da uzmu ni naše pare. E, evo nas sada ovde, ispod Karađorđevog duda. Jesmo li mi potomci Karađorđevih ustanika ili nismo. Ko smo mi. Jesmo li mi Srbi, onaj narod iz 1914, 1912, ili 1804. Ko smo to mi“, upitao se prof. dr Miloš Ković.

Izdaju nećemo dozvoliti. Sutra ćemo morati ovoj deci da izađemo na oči, da im odgovorimo na pitanja: Gde smo bili i šta smo radili kada su nam otimali Kosovo, kad su nam rasturali našu zemlju“, kazao je predsednik političkog saveta DSS-a.

Dr Slobodan Janković je poručio da deluje da je ovde (na mitingu u Smederevu) malo ljudi, i dodao da ima jednu dobru vest.

Mi smo većina. Sva istraživanja koja rade, čak i najnovija, kazuju da je čak 81 odsto ljudi u Srbiji protiv priznavanja Kosova i Metohije, protiv veleizdaje“, istakao je Janković..

Govornici su naglasili nepristupačnost u srpskim medijima, kada je Apel za odbranu KiM u pitanju, posebno kritikujući ‘javni servis Srbije’, a kao jedan od retkih medija, možda i jedini koji objavljuje informacije o ovoj i ostalim aktivnostima DSS-a, naveli dnevnik Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari