„Apel za odbranu Kosova i Metohije“ predstavljen Smederevcima

Ostavite komentar


  1. Bolje da razmisljate kako cete izaci deci na oci i objasniti im gde im je buducnost…

  2. Kosovo i Metohiju treba podeliti na pola; sve Srbe iz on albanske polovine preseliti u srpsku polovinu; podignuti zid 5m visok celom granicom. Zatim doneti ustav kojim se svakom Albancu onemogućava da boravi duže od mesec dana na teritoriji RS i doviđenja. Srpski narod se bori za teritoriju a natalitet nam manji od 1,5? Pa o čemi mi to pričamo? Treba nam teritorija da sahranimo i poslednjeg Srbina?

    Zidina prema Kosovu i svako po troje dece, bez kukanja. Jer bolje da teško živimo sa troje pa da preživimo kao nacija i da ne izumremo nego da siti svega nestanemo kao Mohikanci.

  3. Да ли је потребан још један крвави рат да бисмо, као нација, почели да размишљамо и понашамо се реалније?
    Ако је потребан и догодиће се. Нема друге. Наравно да га не желимо, нити призивам, само „наглас“ размишљамо.
    Овакви какви смо тешко да ћемо ући у ишта боље од овог у чему смо, а у систему смо партократије и охлократије. Одатле до бољег система, до система демократске меритократије, растојање је превелико и тешко се прелази, јер пут је препун (само)бмане.

  4. Nije se u DSS-u ovako govorilo u vreme kada je Koštunica dolazio na vlast 2000. godine. Njihove današnje fraze su sličnije onima koje je koristio SPS i JUL iste godine. Može ponešto da se nađe na You tube . Osim toga Karađorđe nije oslobađao Kosovo. Ratovao je na teritoriji na kojoj su Srbi činili apsolutnu većinu. Kosovo jeste bilo srce Srbije , ali do kraja 17. i početka 18 veka, kada je došlo do seobe gotovo svih Srba sa teritorije Kosmeta i Raške oblasti pod patrijarsima, Arsenijem 3. Čarnojevićem i Arsenijem 4. Jovanovićem. Tada je došlo do pomeranja jezgra Srpstva ka severu : Šumadiji, Kolubari , Mačvi koje su do tada bile slabo naseljene i južnoj Ugarskoj, današnjoj Vojvodini. A te su se seobe nastavile i do današnih dana, jer malo ljudi hoće da žrtvuje život i sigurnost svoje porodice za čast istorije. Sve ovo se uči u osnovnoj školi , i to bi morali da obnove oni koji drugima zameraju nepoznavanje srpske istorije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.