Bahtiri: Odbor odbio raspravu o peticiji 1

Odbor Skupštine Kosova za predstavke odbio je da razmatra peticiju gradonačelnika južne Mitrovice Agima Bahtirija o ujedinjenju Mitrovice i prosledio je Vladi na mišljenje, dok u Vladi kažu da je to pitanje o kojem treba da se izjasni parlament, prenosi KoSSev pisanje „Kohe“.

Bahtiri je pre skoro mesec dana podneo peticiju sa više od 16.000 potpisa građana za ujedinjenje južne i severne Mitrovice u jednu opštinu. Koha javlja da peticija nije razmatrana na Odboru za predstavke u kosovskom parlamentu s obtazloženjme da je „reč o pitanju koje prevazilazi njihove nadležnosti“.

Ljirie Kajtazi iz opozicionog Demokratskog saveza Kosova je rekla da su u većini slučajeva „peticije služile kao sredstvo prikupljanja dnevno-političkih poena“ i da, kako je rekla, „do sada nisu imale pravi pristup“.

Poslanica Teuta Hadžiju je rekla da je bila zainteresovana za sudbinu te peticije i da je saznala da je ona prosleđena vladi Ramuša Haradinaja na mišljenje. Predsednik Južne Mitrovice Bahtiri, navodi Koha, uveren je da će Mitrovica biti ujedinjena ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari