Bakić: Izbori neće smeniti aktuelnu vlast 1Jovo Bakić Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Bakić je, u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S, izneo stav da u parlamentu sede narodni poslanici „pod zancima navoda“, oni „koji su umesto da budu u štali, došli u Skupštinu“.

„Skupština je rijaliti program, to nije govor normalnog sveta“, ocenio je Bakić.

Prema njegovim rečima, od tih i takvih poslanika ponekad je neko u stanju da drži govor, ali ne i da razgovara. Bakić smatra i da će sutrašnja rasprava u Skupštini Srbije o Kosovu biti medijski balon, a cilj je, kako navodi, da se razgovara o Kosovu, a ne o njihovom mafijaškom delovanju.

„Ne zamlaćujte narod, nego dajte da vidimo koliko ste para ukrali“, poručio je Bakić.

Predsednik Zajedno za Srbiju i kopredsedavajući ujedinjene Demokratske stranke Nebojša Zelenović smatra da je parlament ukinut i da je pravi cilj sutrašnje sednice o Kosovu da se opozicija vrati u Skupštinu, jer je bojkot problem koji treba objasniti građanima i strancima.

„U parlamentu nema debate o najvažnijim temama, zato ga i bojkotujkemo“, podsetio je Zelenović. On je izrazio bojazan da će se upravo zbog nedostaka dijaloga problemi prelilti na ulicu i prerasti u građansku neposlušnost.

Zelenović je ocenio i da je sutrašnja sednica jedan od pokušaja da se uguše aktuelni protesti, koji su, po njegovom mišljenju, razlog zbog kojeg predsednik Srbije ne sme da raspiše izbore.

„Evo, ja ga čikam da ih raspiše“, kazao je Zelenović.

I predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović najavio je da njegova stranka neće učestvovati u sutrašnjoj raspravi, jer se, kako ističe, o tako važnim pitanjima ne može govoriti jednom u šest godina.

„Dođite sutra na žurku koju pravim posle šest godina“, tim rečima Jovanović opisuje sutrašnje skupštinsko zasedanje. Kao jedan od uslova za povratak u pralament Jovanović je izdvojio i otvaranje medija.