Bašić: Zadatak novog rukovodstva da se DS vrati na staze stare slave 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Za novog predsednika beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) danas je izabran Danilo Bašić, bivši predsednik opštine Palilula.

Bašić je u govoru na Izbornoj skupštini kazao da su dva velika problema apatija i pasivizacija članstva.

Bašić je kazao da je zadatak svih članova da stranku vrate na „staze stare slave“, kao i da treba „otvoriti vrata opštinskih odbora mladim ljudima koji žele da menjaju Srbiju“ s ciljem da se DS vratili u Skupštinu grada.

Bašić je rekao da je odluka da on bude jedini kandidat „odraz jedinstva“ beogradskog odbora Demokratske stranke.

Predsednik DS Zoran Lutovac je podržao Bašića i pozvao aktiviste da pokrenu stranku, a ona će, kako je rekao, pokrenuti Savez za Srbiju.

„Očekujem da ćemo biti Spartanci koji će pokrenuti Beograd i Srbiju. Ne odustajemo od modernizacije Srbije – to je ono što Demokratsku stranku krasi već 100 godina. Ništa što je dobro u Srbiji nije doneto bez učešća DS“, ocenio je Lutovac.

Lutovac je pozvao članove Demokratske stranke da se priključe večerašnjem građanskom protestu protiv nasilja u Beogradu, navodeći da „prebijanja i pritisci čiji smo svedoci, pokazuju da smo daleko od normalne demokratske države“.

Najavio je da će konvencijom i povorkom kroz Beograd DS februara obeležiti 100 godina od osnivanja, 29 godina od obnove rada i 15 godina od ubistva Zorana Djindjića.

Poslanik DS i bivši predsednik beogradskih demokrata Balša Božović kazao je da „solidarnost treba da krasi ovu i svaku sledeću skupštinu Demokratske stranke“ i da treba pokazati da „Aleksandar Vučić ne može da nas uplaši“.

Izbornoj skupštini prisustvovali su bivši predsednik DS Dragan Šutanovac, predsednik beogradskog odbora Narodne stranke Nikola Jovanović koji je kazao da će te dve stranke biti „više od partnera“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari