Bastać: Grad plaća paradržavne tabloide 1Marko Bastać Foto: Miroslav Dragojević

„Na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Beograda u 2019. godini dva tabloida su dobila 11.5 miliona dinara.

Tako je Vesić Goran nagradio dva medija koja su prekršila novinarski kodeks 1.529 puta. Jedan od ta dva tabloida je dnevni list Alo!, saopštio je juče predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, nakon objavljivanja rezultata gradskog medijskog konkursa.

On je naglasio da su za svaki prekršaj kodeksa, dva „paradržavna“ tabloida dobila 7.500 dinara.

„Postupak za dobijanje sredstava ide otprilike ovako: najpe lažni doktor Siniša Mali kaže da je trošak izgradnje metroa oko četiri milijarde evra, iako je prema projektu Ezisa iz 2012. godine trošak 2.2 milijarde evra, i doda da će pomoći realizaciju tog projekta. Tako je sebi obezbedio alibi za pljačku od minimum 1.8 milijardi evra. Onda Vesić Goran firmi koja je u vlasništvu Saše Blagojevića, dugogodišnjeg partnera Siniše Malog, a koja izdaje dnevni list „Alo!“ odobri sredstva na konkursu, i pored jasnih dokaza da se radi o mediju koji ne radi u interesu javnosti“, naveo je Bastać i dodao da je to „model naprednjačke burazerske ekonomije“.

U okviru nje „Alo!“ nastavlja da vređa političke protivnike pomenutog dvojca i da nas optužuje bez dokaza, ignorišući zakonsku obavezu da objavi demanti. Čisto da se zna!“, zaključio je Bastać.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari