Bastać: Nastavak političkog progona neistomišljenika 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Četrnaest meseci nakon što je uklonio transparent sa galerije na auto-putu E-75 a na kom su stajale slike predsednika Srbije i Republike Srpske uz ispis „Svetlo na kraju tunela“, Marko Bastać je pozvan u policijsku stanicu kako bi dao izjavu povodom ovog događaja.

Bastać u današnjem saopštenju navodi da je službenom licu u policiji naveo tri razloga zbog kojih je transparent uklonjen.

„Prvi razlog je što postojanje bilborda i transparenata na auto-putu ugrožava bezbednost saobraćaja. Drugi je taj što transparentu koji se tiče državnih organa nije mesto na auto-putu, niti je iko ikad zvanično saopštio bilo šta o postavljanju takvog transparenta. Treći razlog je lažna i uvredljiva politička poruka da Vučić i Dodik predstavljaju svetlo na kraju tunela“, kaže Marko Bastać, osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP).

On dodaje kako osnovano sumnja da Policijska uprava u Leskovcu, po direktnom nalogu novog ministra Aleksandra Vulina, nastavlja da sprovodi progon političkih neistomišljenika i to u trenutku kad Bastać u javnosti iznosi informacije o kriminalnoj povezanosti zamenika gradonačelnika i predsednika države.

Jedan od dokaza za ovu tvrdnju je, kako navodi Bastać, da službenici policije nisu ni umeli da kategorizuju krivično delo počinjeno uklanjanjem transparenta, nego su ga označili kao „krivično delo – razno“.

„Očekivano, vlast se ponovo služi pritiscima, sudskim pozivima, lažnim svedocima i izmišljenim pričama i tako pokazuje strah od udruživanja opozicije u Beogradu na koje sam javno pozvao na konferenciji za medije pre nekoliko dana“, zaključuje Bastać.

Naglašava da ga i državni organi pod pritiskom političara na vlasti umesto kao građanina, tretiraju kao unapred osumnjičenog za sve lažne optužbe.

Iz Kancelarije za lokalne i inovativne politike podsećaju da je nakon održane konferencije za štampu na kojoj je Bastać pozvao gradske fukcionere da podnesu ostavke i raspišu vanredne gradske izbore, stigao je odgovor, ali ne od gradskih funkcionera, nego od pravosudnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari