Bastać: Nećemo sedeti skrštenih ruku 1Marko Bastać Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać danas je u saopštenju, kao laži, odbacio optužbe da je „išao na vrata“ zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Bastać objašnjava da ispred zgrade u kojoj živi Vesić 24 časa dnevno stražari komunalna policija, sa kojom je razgovarao i „koja nije umela da objasni da li je tu po prijavi ili nekim drugim poslom“.

„Patrola je na istoj lokaciji bila i u ponedeljak 25. marta, kada sam, pre nego što su pobegli, i sa njima pokušao da komuniciram. I to je cela istina“, ističe Bastać.

Prema Bastaćevim rečima, porodica Vesića i on lično apsolutno su bezbedni i tako će i ostati. On napominje da je, kao i svi ljudi sa kojima se bori protiv ovog režima, „protiv svake vrste nasilja“, za razliku od stranke čiji je Vesić funkcioner. To, međutim, ukazuje Bastać, ne znači da će Vesić „biti amnestiran od moralne, političke, i, ukoliko za to bude osnova, pravne odgovornosti, za sve što je uradio i što radi zloupotrebljavajući institucije, maltretirajući građane i trajno unistavajući Beograd“.

„Mi taj zločin više nećemo posmatrati skrštenih ruku“, predočio je Bastać, i zato ćemo i Vesića, „baš kao i njegovog predsednika, blokirati u radnom prostoru sa ciljem da čuje i vidi one čije interese ne štiti i čije postojanje ignoriše, bez obzira što su mu oni poslodavci“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari