Bastać optužio list Blic da je saučesnik vlasti u procesu protiv njega 1Fotio: Opština Stari grad

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać optužio je danas list Blic da je postao saučesnik u montiranom političkim procesu protiv njega zbog objavljivanja teksta pod nazivom „Dva svedoka optužila Bastaća za korupciju“, u kojem se navode nezvanična saznanja o navodnoj umešanosti prvog čoveka te beogradske opštine u koruptivne radnje.

„Tekst u Blicu sa naslovom ‘Dva svedoka optužila Bastaća za korupciju’ konačan je dokaz da redakciji ovog dnevnog lista Vesić Goran lično diktira šta da piše i kako da proganja protivnike Vučićevog režima. Naime, niko od ljudi koje policija maltretira i saslušava nije me optužio da sam od njega tražio ili uzeo novac. Takvi navodi postoje samo u naslovu i podnaslovu u Blicu iz prostog razloga – ja nisam ni uzeo ni tražio novac od bilo koga“, naveo je Bastać.

U pisanoj izjavi, on je optužio Blic da objavljuje naručene tekstove jer ima „više dilova sa režimom“.

„Grad Beograd je Blicu odobrio preko 40 parking mesta u garaži ispod Skupštine grada koja su namenjena Beograđanima. Žena glavnog i odgovornog urednika Blica ima privatni vrtić čije funkcionisanje ‘pomaže’ grad Beograd. Ako tome dodamo novac od oglasa državnih kompanija – Air Srbije, Beograda na vodi i drugih, jasno je zašto Blic objavljuje tekstove u kojima hvali besmislene projekte kao što je žičara na Kalemegdanu ili izmeštanje Starog savskog mosta u park“, naveo je on.

Bastać je dodao da se novcem „pokriva i neobjavljivanje informacija vezanih za maltretiranje građana i rušenje Beograda, ali i tišina kada je u pitanju povezanost člana Veća grada Beograda Dragomira Petronijevića sa državnom farmom marihuane u Jovanjici i sukob interesa Vesić Gorana koji je istovremeno bio sekretar privremenog organa grada Beograda i direktor off-shore kompanije koja je poslovala sa gradom“.

„Sve ovo pokazuje da je Blic saučesnik u montiranom političkom procesu protiv mene, ali i to da je, što je mnogo gore, medijski pokrovitelj režima koji vređa, maltretira, proganja, hapsi, tuče i ubija političke protivnike. I sve to pojedinci iz Blica rade zbog svojih ličnih interesa“, smatra Marko Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari