Bastać: Rade Basta predvodio napadače na protestante ispred Progresa 1Foto: BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS)

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać imenovao je danas vršioca dužnosti Beogradskih toplana i kik boksera Radeta Bastu da je predvodio grupu napadača na ljude koji su došli da ispred galerije Progresa mirno protestuju povodom promocije knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Bastać je, na konferenciji za novinare ispred gradske Skupštine, pokazujući slike tih osoba, rekao da su oni, po nalogu Vesića tukli ljude koji su došli mirno da protestuju, a da je Basta „bio najstrašniji u tome, on je najviše žena udario prilikom izlaska iz zgrade Progresa“.

On je, pokazujući novinarima fotografije Baste i još 12 osoba koje su bile u obezbeđenju Vesića dok je izlazio sa promocije, zapitao policiju ko su ti ljudi i ko ih je angažovao da tuku građane. Prema rečima Bastaća, troje aktivista koji su sinoć protestovali ispred galerije Progresa zadobilo je lakše telesne povrede, jer su gurani i udarani, i policiji su prijavili napad.

Bastać je rekao i da Vesić nije autor knjige o Beogradu koja je bila promovisana, nego je to Ivan Radovanović, direktor njegove of šor kompanije.

On je odbacio napise nekih medija da su aktivisti opozicije zapalili Vesićevu knjigu o Beogradu, ističući da je u Progresu bila privatna promocija na koju niko nije mogao da uđe bez pozivnice i da su tvrdnje o paljevini „još jedan spin Srpske napredne stranke“.

S obzirom da je (Vladimir) Beba Popović bio unutra, on sprovodi ono što je patentirao Gebels – da radiš drugima sve ono što bi oni tebi radili, konstatovao je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari