Bastać: Vratićemo krivične prijave 1Foto: FoNet/Aleksadar Levajković

Ne vidim kakva je šteta napravljena na protestu u subotu uveče kada su ograde, koje su skinute sa Trga Republike i postavljene oko Skupštine Beograda, vraćene na gradilište u roku od sat vremena, izjavio je danas predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Bastać je zajedno sa aktivistima opozicionog Saveza za Srbiju danas u Kolarčevoj ulici u Beogradu učestvovao u raznim sportskim aktivnostima radi „oslobađanja“ centra Beograda od „štetnih“ projekata gradske vlasti.

Omladina SZS je uz muziku igrala fudbal, stoni tenis i odbojku u okviru performansa na kome su Kolarčevu ulicu proglasili „slobodnom zonom“.

Upitan o najavi vlasti da će podneti krivične i prekršajne prijave protiv organizatora protesta, ali i onih koji su skidali zaštitnu ogradu sa Trga Republike, Bastać je rekao da će on lično na sve te prijave staviti ime Gorana Vesića i da će ih vratiti.

„Mi smo sprovodili blokade upozorenja, a vlast je promenila duh grada“, predočio je Bastać koji veruje da Skupština opštine Stari grad prihvatiti njegov predlog za održavanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o onome što radi gradska vlast.

Goran Vesić je najavio danas krivične prijave za sve koji su uništavali gradsku imovinu na protestu.

Velibor Pavlović iz omladine Saveza za Srbiju je rekao da današnja akcija u Kolarčevoj predstavlja odgovor na ono što radi gradska vlast „uništavajući kulturno istorijske spomenike“ u Beogradu.

Pavlović je najavio da će omladina SZS svakoga dana organizovati slične akcije u Kolarčevoj, a pozvao je i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da dođe i da razgovara sa njima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari