Bivši oficir KFOR: Ejupi je pušten jer je radio za CIA 1Фото:EPA-EFE DENNIS BRACK POOL

Bivši oficir KFOR zadužen za odnose sa javnošću, norvežanin Kristijan Kaš izjavio je da je Florim Ejupi, kojem je suđeno za napad na autobus Niš ekspresa 2001. kada je ubijeno 12 Srba a više njih povređeno, pušten, jer je radio za CIA.

Kaš je za današnje izdanje lista Politika rekao da je „nemoguće“ pobeći iz Bondstila, gde je Ejupi bio zatvoren, već je on pušten.

„Glavni istražitelj Džo Mekalister bio je mnogo besan na KFOR jer je asfaltirana rupa na putu koja je nastala usled eksplozije. Izgovor je bio da mora da bude normalizovan saobraćaj. Mekalister je hteo da uhapsi Ejupija, ali on je zapravo radio za CIA“, rekao je Kaš, dodajući da je to što kaže dokazao Mekalister.

Prema njegovim rečima, kada je misija došla na Kosovo trebalo je da „uvede policijski čas, vojni zakon“.

„Umesto toga, hteli smo da budemo heroji, oslobodioci. Dozvolili smo da teroristička OVK postane kosovska policija“, rekao je Kaš, govoreći o najvećim greškama međunarodne misije.

On je rekao da je „njegov cilj da se bori da Norveška povuče priznanje takozvanog Kosova“.

„Već sam sa mnogima razgovarao o tome, a kao član partije Demokratija, pre dve godine, pokušao sam da uđem u Parlament. Da se to desilo predložio bih vladi da povuče priznanje“, rekao je Kaš.

List piše da je Kaš došao na Kosovo krajem 2000, da je imao čin majora i da je tamo proveo sedam meseci, a da danas živi na relaciji Srbija – Norveška.

Poslao je zvaničnu molbu patrijarhu Irineju da, kao hrišćanin luteranske veroispovesti, bude primljen pod okrilje Srpske pravoslavne crkve.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

19 reagovanja na “Bivši oficir KFOR: Ejupi je pušten jer je radio za CIA”

  • A, Vama bi više odgovaralo da se nije setio? Zar su važne njegove intencije?

 1. otvoriš dušu, baš kao i mnogi penzioneri koji su dočekali penziju radeći u javnoj upravi, javnom sektoru, javnim preduzećima i pravosuđu. Oni kojima ni nos iz meda ne viri, što je lako učljivo na osnovu imovine, upiru prste u lopove, a svoj rad opravdavaju izjavama da vežu konja gde nadređeni kaže i ako su poslovno pismeni i poslovno sosobni da se odupru kršenju zakona, kao i da ne dozvole sebi da učestvuju u progonu kolega koji poštujući zakone njima deluju kao kočničari razrađenom sistemu lapanja. Kada sebi obezbediš sigurne prihode otvoriš dušu u nadu da ćeš okajati grehe. Ateista sam, smatram da SPC ne bi trebala da ga primi pod svoje okrilje, ali pošto je hrišćanski praštati pretpostavljam da mu će mu želja biti uslišena.

 2. Neverovatno da Danas objavljuje ovakvu rusko-velikosrbijansku propagandu, kako moze Ejupi da podmetne bombu pod autobus, pa on je Albanac, genetski nevin, borac za slobodu i potomak Ilira ciju paradrzavu na Kosovu koju su napravili takvi kao on treba sto pre priznati „jer to je sreca“ ili da se optuzuju Amerikanci da su nekog ubicu pustili na slobodu, to ne postoji. Ovakvom propagandom nas samo udaljujete od svetle buducnosti, nevidjenog razvoja, uberdemokratije i procvetalosti kao npr u Albaniji ili vec pomenutoj „drzavi kosova“.

  • He he he.
   Ilirska je borba pravedna, cak i kad postavljaju bombe pod autobuse.
   A na Danasu vlada takva cenzura, evo samo sto se u Vucicevu Politiku ne pretvore.
   Na korak, dva su od toga.
   Jezivo.
   He he he.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.