Bivši upravnik niškog zatvora koji je osumnjičen za korupciju pušten iz pritvora 1Ilustracija Foto: Pixabay / Erika Wittlieb

Dejan Panić, bivši upravnik niškog Kazneno popravnog zavoda u Nišu, koji je uhapšen u decembru prošle godine zbog sumnje da je primao mito, pušten je iz pritvora, potvrdio je Danas advokat Momčilo Kovačević, njegov branilac.

„Sudija za prethodni postupak posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je ukinuo pritvor protiv Dejana Panića i Snežane Milikić, a u pritvoru je zadržan Hidajet Jašarević.

Pritvor je ukinut jer su svedoci saslušani, pa su prestali razlozi zbog kojih je određen”, rekao je Kovačević, podsećajući da je Paniću pritvor određen 23. decembra.

Panić je uhapšen zbog sumnje da je od Hidajeta dobio 5.000 evra kako bi pomogao da njegov prijatelj Darko I. bude ranije pušten na uslovnu slobodu, dok se zatvorska vaspitačica Milikić sumnjiči da je posredovala u primopredaji novca.

U istoj akciji uhapšen je i Darko I. koji se sumnjiči za davanje mita.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon hapšenja saopštilo da su službenici niškog KPZ tokom 2021. godine od osuđenika uzimali po 5.000 evra kako bi se pred nadležnim sudovima pozitivno izjasnili o njihovom uslovnom otpustu.

„Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju pet hiljada evra. Nakon prijema novca, sačinio bi se izveštaj na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta osuđenika koji je dao mito”, navelo je tužilaštvo.

Na navodnu vezu između Hidajeta i uprave niškog KPZ prethodno je upozoravao i osuđenik R.H, koji je pisao srpskim državnim organima i nevladinim organizacijama, Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu i OEBS- u, navodeći da Hidajet, zahvaljujući svojim vezama, na različite načine štiti narkodilere, koji kaznu izdržavaju u tom zatvoru.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari