Boban Stojanović: Verovatno će biti priče i o smenama u stranci 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Na Glavnom odboru Srpske napredne stranke, koji će biti 29. decembra, očekuje se promocija novih, mladih ljudi, i to, vidim, da će biti pokušaj naprednjaka da u kampanji odgovori na jedan od najvećih problema Srbije, a to je odlazak mladih – komentariše za Danas Boban Stojanović, politički analtičar.

Očigledno je, dodaje on, da će na taj način pokušati da prikažu kako brinu o mladima.

– Međutim suštinska, odnosno državna briga o mladima apsolutno ne postoji – ističe sagvornik Danasa.

Napominje da od Glavnog odbora SNS ne očekuje zaključke u vezi sa glavnim problemima.

– Od drugih stvari očekujem da će biti priče oko smena u stranci, datumu izbora i predizbornoj koaliciji sa SPS-om. Ne verujem da će biti nekih suštinskih stvari – zaključuje Boban Stojanović za Danas.

Kako su mediji izvestili, na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, sutra, u nedelju, u Beogradu, biće predstavljeno 70 novih mladih lica. Reč je o mladim naprednjacima koji su prošli kroz akademiju SNS-a i koji su u prethodnom periodu slušali predavanja i iskustva starijih kolega koji su danas na funkcijama, od ministara, poslanika, sve do predsednika države i stranke Aleksandra Vučića, objavio je list Blic, pozivajući se na izvore u vrhu stranke.

„Mesecima unazad održavane su obuke, pojedinci su se istakli, pokazali interesovanje, sposobnost i ambiciju, pa će ih stranka zbog toga nagraditi. Od 70 ljudi koliko će biti predstavljeno, njih 25 će se naći na listi za republički parlament, kaže izvor lista i dodaje da je to 10 odsto liste, što je veliki broj. Dodaje se dalje da “ima i sujete među starijim kolegama”.

„Predsednik Vučić i rukovodstvo stranke spremni su na otpore unutar same organizacije, neće se svima svideti promene, ali smatraju da je vreme za novu energiju“, objavio je Blic. Osim novih lica, Vučić će članovima GO SNS, predstaviti svoj investicioni plan, a biće reči i o pripremi za izbore. „Govorićemo o strategiji i zaduženjima kako bi svako pružio svoj maksimum“, zaključuju izvori bliski vlastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari