Borko Stefanović: Ne slušajte Vučićeve laži 1Foto: FoNet / Aleksandar Barda

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović poziva ljude da ne slušaju laži Aleksandra Vučića, predsednika SNS, koji obavlja i funkciju predsednika Srbije, a koji kaže da su izborni uslovi sada deset puta bolji nego 2012.

Vučić se večaras u obraćanju javnosti osvrnuo na na dijalog sa partijama koje nisu želele posredovanje stranaca, a sa kojima bi sastanak treba da bude održan u subotu.

On je rekao da je SNS dosta toga prihvatio, od finansijskih uslova do stvari koje se tiču samog izbornog procesa i medijskog predstavljanja.

Istakao je pritom da ti izborni uslovi treba sutra da važe i za neke druge koji će biti na vlasti, odnosno u opoziciji, ocenivši da su oni danas „desetostruko bolji“ nego što su bili 2012. godine.

Stefanović pak kaže da su izborni uslovi toliko bolji nego 2012. da je on tada, kao drugi čovek SNS imao više vremena u informativnom programu RTS od Dragana Đilasa 2011. i 2012 do promene vlasti, što je i kroz istraživanje dokazano.

“Toliko da je svake nedelje slao nekog iz SNS na televiziju sa nacionalnom frekvencijom. Osim što pozivam ljude da ne slušaju njegove laži, neka samo pomisle kako to izgleda sad u samo nedelju dana. Broj negativnih pominjanja vođstva SSP u režimskim štampanim medijima od 1. septembra do 7. septembra bio je ukupno 122. A tokom maja 533, juna 439, jula 540, avgusta 518. On je deset puta više u medijima, kradu se izbori, ljudi ucenjuju da glasaju za SNS ili gube posao, donose i tzv sigurne glasove, šalju batinaše po izvornim mestima i vode paralelne biračke spiskove i dovode lažne Beograđane da glasaju jer mu se ne sviđa što ga narod neće više”, ukazuje Stefanović.

Kako zaključuje, samo neko ko je proveo 10 godina u bunkeru, bez maljutke, može da kaže da je danas 10 puta bolje i da su izborni uslovi bolji nego pre 2012.

“No, razumimo ga bar malo. Nije mala stvar biti svestan dolazeće odgovornosti i pravde za sve njih”, kaže Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari