Boško Ničić: Nećemo dozvoliti nasilne upade u institucije grada 1Foto: Glas Zaječara

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, u prisustvu odbornika SNS-a i koalicionih partnera, većnika i nekih direktora javnih preduzeća, održao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj je kazao da su on i ljudi iz grada spremni da brane institucije sistema od nasilnika koji žele da upadnu i da ih zauzmu.

Na početku je gradonačelnik Boško Ničić, objasnio razloge zbog čega je sazvao vanrednu konferenciju za novinare.

„Ono sto se desava u ovom trenutku u Srbiji, je nešto što nije normalno. Posebno imam pravo da govorim o tome kao čovek koji je od 1990 godine bio i u vlasti i u opoziciji. Bio sam organizator brojnih protesta, i uvek smo znali na tim protestima šta hočemo, šta su ciljevi protesta, i uvek smo se uklapali u ono šta su zakonski i ustavni okviri“.– kazao je Ničić.

Ničić se osvrnuo i na 5. oktobar, gde je prema njegovim rečima bio jedan od lidera DOS-a.

„Nikada se nisam služio nasiljem, osim ono što se desilo 5. oktobra. To se desilo spontano, i većina nas se ogradila od događaja ispred skupštine. Paljenje, krađa slika, lomljava, to je radila grupa od koje smo se mi ogradili pošto su to bili huligani.

Sada kada Srbija ima značajne ekonomske rezultate, nije potrebno da se institucije sistema zauzimaju nasilnim metodama“. – rekao je Ničić.

Gradonačelnik Ničić je zatim saopštio kakvi su ciljevi šta će raditi ako dođe do nasilnog upada u institucije sistema.

„Ovde smo mi okupljeni koji smo osvojili 17.162 glasova od ukupno 22.678 koliko je glasalo, da kažemo da nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje građana, i da ćemo braniti na svaki zakonom dozvoljen način, institucije, gde smo izabrani. Nećemo dozvoliti nikome, nikakve nasilne upade u prostorije državnih organa, posebno institucije grada, javna preduzeća, Skupštinu grada i ostale objekte“. – istakao je Ničić

Na kraju je Ničić pozvao nadležne institucije da reaguju.

„Imaćemo non stop dežurne ljude, i dežurstva naših ljudi, tako da ne misle oni koji žele to da rade, da mi nećemo adekvatno odgovoriti i molimo držane organe da preuzmu mere koja su u njihovom zakonskom ovlašćenju“.

Na pitanje novinara našeg portala da li gradonačelnik Boško Ničić ima saznanja da neko želi da zauzme institucije sistema, Ničić je odgovorio da nema takva saznaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari