Boško Obradović: Vučić mora da shvati da je krenuo opasnim putem 1Foto:Beta/MILAN OBRADOVIC/DS (Arhiva)

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će ostati ispred Skupštine i nastaviti štrajk glađu, preneo je N1.

Naveo je da vlasti nisu razumele njegovu centralnu poruku od pre dva dana kada je započeo štrajk glađu da je ovo trenutak da se zastane s eskalacijom nasilja, sukoba, nerazumevanja i tenzija i da se „politička kriza“ reši dijalogom.

Rekao je i da nije zvao nikoga da dođe večeras da mu pruži podršku ni da se priključi štrajku glađu.

„Ne znam kuda ovo vodi. Ne znam zašto je Aleksandru Vučiću ovo potrebno. Ne znam šta želi da postigne i zaista mislim da mora da prikoči, da zastane, da shvati da je ovo opasan put kojim je krenuo“, naveo je lider Dveri.

Smatra da izbori u ovakvoj atmosferi nedemokratskoj, neustavnoj i zdravstveno nebezbednoj nisu rešenje za 21. jun.

„Ako hoćemo da normalizujemo političke prilike imao jedno veoma elegantno i demokratsko rešenje, a to je da da sednemo za pregovarački sto između vlasti i opozicije, da odložimo izbore za vreme kad prođe pandemija i da onda imamo slobodne i poštene izbore, uz prelaznu tehničku vladu koja bi to garantovala“, kazao je Obradović.

Na platou ispred zgrade parlamenta ranije danas okupilo se oko 400 stotine građana koje podržavaju poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić, odnosno lidera Dveri Boška Obradovića, koji su stupili u štrajk glađu.

Aleksandar Vučić zamolio je večeras demonstrante ispred Skupštine i iz redova SNS i iz Dveri da se raziđu jer pandemija korona virusa još nije završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari