Brnabić: Biću u izbornoj kampanji, ali samo u slobodno vreme 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da želi da učestvuje u kampanji za parlamentarne izbore, ali da će to raditi isključivo u slobodno vreme, kako ne bi mešala svoje članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) sa radom u Vladi.

„Želim da imam ulogu u kampanju, ali to ću morati da radim u slobodno vreme, ne u radno vreme“, kazala je ona na Kopaonik biznis forumu.

Naglasila je da će posebno voditi računa da ne vodi funkcionersku kampanju i da ne meša svoje članstvo u SNS sa radom u Vladi Srbije.

Brnabić je kazala da je zapovoljna radom Vlade Srbije i ocenila da je dobro što je Vlada „izgurala ceo mandat od četiri godine“.

Ona je ocenila da su stvoreni osnova i smernice za buduću vladu o tome kako treba da se nastave reforme u Srbiji i šta su prioriteti.

Prema njenim rečima, i kada se raspišu izbori, Vlada će nastaviti da radi nesmetano, jer je u punom mandatu, tako da može da donosi odluke.

„Zadovoljna sam radom Vlade. Da li je moglo bolje? Uvek može bolje. Mogli smo da radimo još efikasnije, mogli smo da radimo u boljoj koordinaciji“, rekla je Brnabić.

Srpska diplomatija ima pravo da radi na povlačenju priznanja Kosova

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija ima pravo da nastavi diplomatske aktivnosti na povlačenju priznanja Kosova i odbacila tvrdnje Prištine da Sijera Leone nije povukao priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Brnabić je na Kopaonik biznis forumu rekla da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pokazao notu Ministarstva spoljnih poslova Sjera Leonea i da je to sve što ima da kaže na tu temu.

Upitana da prokomentariše najave iz Prištine, da će uvesti mere reciprociteta Beogradu nakon što je Srbija nastavila diplomatske aktivnosti na povlačenju priznanja Kosova, premijerka je naglasila da Srbija imamo pravo da nastavi sa takvim aktivnostima i da takse Prištine sa tim nemaju nikakve veze.

„Srbija ima pravo da nastavi svoje diplomatske aktivnosti. Mere koje je Priština uvela nemaju veze sa aktivnostima na povlačenju priznanja. To su ekonomske mere, tiču se trgovine i nisu političke“, kazala je ona i dodala Srbija nikada nije i da tu neće stavaljati znak jednakosti.

Ponovila je i da Priština mora da ukine takse kako bi se nastavio dijalog.

„Ako u okviru dijaloga uspemo da se dogovorimo oko nečega što je fer i ako Priština, dok traje dijalog, prekine kampanju za priznavanje i učlanjenja u međunarodne organizacije, onda možemo da razgovaramo o tome da li mi u tom slučaju možemo da prekinemo sa kampanjom za povlačenje priznanja“, kazala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari