Brnabić: Gabrijel nije doneo dokumenta za Prištinu 1Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić negirala je danas navode da je nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Garbijel u Beograd doneo predlog sporazuma za sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Prištinom.

Brnabić je u izjavi novinarima u Beogradu, upitana o pisanju prištinske štampe da je nemački ministar prilikom posete Beogradu izneo predlog sporazuma, rekla da to nije tačno i da je Gabrijel samo želeo da se upozna sa stavovima Beograda o nastavku dijaloga u Briselu.

Na konstataciju novinara da je Gabrijel u Prištini izjavio da Srbija treba da prizna Kosovo, Brnabić je odgovorila da je Nemačka priznala jednostrano proglašenu nezavisnost, ali da to nije učinilo pet zemalja članica Evropske unije.

Srbija to neće i ne mora da učini, dodala je Brnabić koja smatra da je Srbija ispunila skoro sve tačke Briselskog sporazuma, dok Priština ne ispunjava svoje obaveze.

Brnabić je, upitana o procesu izmene Ustava Srbije i zamerkama koje iznose pojedin profesionalna udruženja, rekla da će biti organizovana javna rasprava u kojoj će i ona učesvtovati, ali je podvukla da je protiv toga da se u tom poslu potpuno krene od nule.

Premijerka je danas sa ministrom zdravlja Srbije Zlatiborom Lončarom i direktorom Klinike u Tiršovoj u Beogradu Zoranom Radojičićem obišla radove na obnovi te dečje klinike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari