Brnabić i italijanski ministar odbrane: Ekonomija i investiciona saradnja prioriteti 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministrom odbrane Italije Lorencom Gverinijem da su ekonomija i investiciona saradnja prioriteti u odnosima dve zemlje, jer je Italija već više godina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.

Premijerka je izrazila zahvalnost italijanskim vojnicima u sastavu KFOR-a, koji su svojim profesionalnim ponašanjem i delovanjem zaštitili manastir Visoki Dečani i učinili mnogo za bezbednost srpskog stanovništva na KiM, navodi se u saopštenju iz Vlade.

Ministar Gverini je rekao da je Srbija ključna za održavanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i dodao da Italija veoma ceni napore Srbije na jačanju regionalne saradnje, kao i konstruktivni pristup u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Saglasili su se da je saradnja oružanih snaga dve zemlje odlična i izrazili nadu da će epidemiološki uslovi dozvoliti održavanje četvrte zajedničke sednice dve vlade u predstojećem periodu u Beogradu.

Ministar Gverini je zahvalio na medicinskoj pomoći koju je Srbija uputila Italiji na početku pandemije korona virusa, a Brnabić je zahvalila na angažovanju lekara i medicinskog osoblja iz Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari