Brnabić i ministar za evropske poslove Italije o saradnji i evrointegracijama 1Foto: Beta/Slobodan Miljević

Brnabić je naglasila da je Italija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera i najznačajnijih stranih investitora Srbije, te da se odnosi dve zemlje temelje na čvrstoj ekonomskoj saradnji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ministar za evropske poslove Vinćenco Amendola potvrdio je podršku Italije evrointegracijama Srbije i ponovio i stav italijanskog premijera Đuzepea Kontea da je Italija čvrsta u nameri da bude ambasador Srbije na njenom evropskom putu.

Amendola je ocenio da Srbija ide u dobrom pravcu, pre svega kada je u pitanju ekonomska stabilizacija države i pohvalio je ekonomske reforme, povećanje životnog standarda i ekonomske sigurnosti građana Srbije.

Brnabić je navela da je ekonomska stabilnost jedan od prioriteta vlade, ali i reforme u drugim oblastima, kao što je poboljšanje rada državne uprave i vladavina prava.

Dodala je da je zadovoljna rezultatima u izradi dokumenta Medijske strategije, koji će u skladu sa procedurom, nakon mišljenja nadležnih ministarstava biti prosleđen vladi na usvajanje.

Premijerka je ocenila da će ključnu ulogu imati Nacionalna akademija za državnu upravu koja će obezbediti stručan kadar i bolji rad državne uprave u interesu svih građana Srbije, navodi se u saopštenju.

Ministar Amendola istakao je da je veliki potencijal Srbije u mladom stručnom kadru, što je i ključ uspeha svake države.