Brnabić: Junajted grupa je Telekomu naložila da isključi sve kanale 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ni Telekom ni Vlada nisu isključili N1, već je to uradila Junajted grupa, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na promociji modernizacije sistema paušalnog oporezivanja.

U oštrom dijalogu sa novinarkom N1 koja je pratila ovaj događaj, premijerka je insistirala na stavu da je Junajted grupa naložila Telekomu Srbija da isključi sve njihove kanale, pa i N1.

Brnabić je izjavila da nije imala nameru da se meša u poslovni spor izmedju Telekoma i Junajted grupe, ali se uključila tek kad je od toga napravljena politička kampanja.

Ona je dodala da ovaj spor nema veze sa slobodom medija, i naglasila da je suština ovog spora u profitabilnim kanalima Sport kluba, a ne u N1.

Brnabić je naglasila da se zalaže da N1 nastavi da se emituje na kanalima Telekoma Srbija, po dosadašnjim uslovima, sve dok se ne reši spor izmedju dve kompanije.

Ona je takodje apelovala na Junajted grupu da dozvoli emitovanje N1 na kanalima Telekoma.

Na novinarsko pitanje da li je naložila ministrima da se više ne oglašavaju o aferama, premijerka je istakla da smatra da ministri ne treba da se oglašavaju, kako je rekla, o fabrikovanim aferama, već da govore o rezultatima rada Vlade Srbije. Kao fabrikovanu aferu navela je slučaj farme u Moroviću.

Upitana šta je fabrikovano u slučaju učešća oca ministra policije u zvaničnoj delegaciji u poseti italijanskoj fabrici oružja „Bereta“, premijerka je odgovorila upitanjem šta je tu nezakonito i istakla da dok sud ne donese odluku, ne može da se kaže da je neko uradio nešto nezakonito.

Ona je posebno naglasila da ministri uvek stoje na raspolaganju nadležnim državnim organima za sve tekuće istrage. Pemijerka Brnabić nije htela da govori o sinoćnjem sastanku državnog vrha o situaciji o regionu, istakavši da ostavlja predsedniku Srbije da govori o toj temi.

Brnabić je ranije povodom spora izjavila da je N1 postala politička stranka koja od svih opozicionih stranaka vodi najbolju kampanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari