Foto: FoNet/Nenad Đorđević

„Takvi prave spiskove onih koji su do juče bili podobni da budu ‘građanska’ Srbija a danas to više nisu jer su pristali na dijalog sa nama ili se možda negde, nekad, ne slažu u potpunosti sa njima“, iznela je Brnabić u autorskom tekstu za Politiku, od petka 12. aprila, pod naslovom „Ko su neprijatelji slobode, demokratije i normalnosti“.

Prema njenim rečima, „kada bi ljudi iz ‘građanske’ Srbije iskoračili iz mržnje i gledali rezultate lako bismo prešli iz atmosfere nasilja u atmosferu dijaloga“.

„Takođe, kada bi istim aršinima sudili i one koji su za Vučića i one koji su protiv njega, Trifunović ne bi mogao da prođe kao aktivan i bistar momak sa nadahnućem, kako ga opisuju neki iz građanske ‘elite’, ili Boško Obradović kao nacionalista, a ne ljotićevac, samo zato što nije jugoslovenski opredeljen, kako neki analitičari vole da ga opravdaju“, rekla je Brnabić.

U Savez za Srbiju bi, nastavila je Brnabić, „svi videli samo savez koji je uspeo nešto teško ostvarivo: da u svom 10-članom predsedništvu nema ni jednu jedinu ženu“.

„Ovako, dok deo opozicije i ‘građanskog’ društva sve svodi na Vučića, ostaje pitanje šta pomenuti političari nude: da li su za EU, kako bi obezbedili regionalnu stabilnost, hoće li zaista terati investitore iz zemlje? Jer za sada ništa od toga nismo čuli, ništa od programa, pravaca, vezije, jedino što je za sada apsolutno neupitno je njihov stav prema žanama, manjinama i nasilju“, rekla je u autorskom tekstu Brnabić.

Povezani tekstovi