Brnabić: Nismo mi krivi za atmosferu nasilja već oni koji nemaju program i viziju

Ostavite komentar


  1. Rodoljub Šabić nije imao program i viziju, pa ga je udario trotoar, Borka Stefanovića je zbog istog nedostatka udarila štangla u glavu , a Oliver Ivanović… ? Možda je on ekstremno patio od nedostatka programa i vizije .

    1. Ne vredi s njima bilo šta raspravljati jer oni ne priznaju bilo kakve ČINJENICE (to za njih ne postoji!).
      Ps. Pa vi ste na čelu vlade kojih političara? Pa onih koji su vodili 4 sumanuta rata zbog kojih je Srbija sada dno: dno dna. U Hagu im je presuđeno za „zajednički zločinački poduhvat….“ znači „asanatori terena“ koji 29 g drže Srbiju u ratu (ratnoj mržnji) sa susedima i Zapadom. Iako Srbija nema kapacitwete za 30 godišnji rat. A zašto se oni grčevito drže vlasti? Zato što im je „savest nečista“ znaju šta su sve radili i uradili… Srbija je žrtva „nečiste savesti“ Slobinih, Mirinih, Šekijevih kadrova…

  2. Vi ste draga premijerka izgubili veze sa realnoscu. Jedino nasilje koje vidim je sporadicno i dolazi sa vase strane. Takodje koji je vas prigram? Da se zaposlimo, da radimo, da budemo srecni, da zaustavimo imaginarno nasilje…? To nije program nego spisak zelja. Gde su Vam strategije, planovi…? Nemate ih.

  3. Naravno da ste krivi, ovo su pogubne posledice vaše politike. I samo ne pričajte o odsustvu programa i strategija i sl., vi simboli diletantizma, vi tirani, populisti, demagozi. Dajte ostavke, ode nam pola Srbije u svet zbog vas štetočina i neznalica!

  4. O kakvom nasilju stalno pricaju???! Nismo blesavi aman, ne omalovazavajte nas kulturan deo Srbije koji je ustao, probudio se. Vidimo se u subotu!

  5. Toliko sam očajna da ne znam šta bih pre napisala predsednici Vlade povodom njenih nepravednih izjava ovih dana. Možda da izdvojim tridesete miliona evra koje daje Republici Srpskoj…. Nemaju program… Bolje da nemaju nego da imaju program večnog ostanka na vlasti i program zaglupljivanja podanika

  6. Pa sta radite u Skupstini, pa vrsite vlast, kako sve uzvrcete naopako, niko nema ppravo sem vas da govori i da se cuje, nisam za bivsu vlast ali sam za nove ljude koji nemogu da se cuju od od vas, utisak je da namerno to radite, da se mladi necuju, ova opozicija vam nista nemoze zato vam i odgovara, mladi samo razgovaraju o odlasku, no dzaba vama pisati i govoriti, sve vi to znate samo se svi pravite blesavi

    1. Nema tu ni K od krupnih reci dramaticno ogroman bezobrazluk bez imalo domaceg vaspitanja, ucili na stadionima sa huliganima pa to primenjuju na svom narodu

  7. O kojoj viziji priča ? Samo ogovarate neistomišljenike i narod k’o babe na prelu , dali nešto da poradite na kvalitetu života u ovoj veseloj Srbiji koju ste prisvojili …..jedini vas vidljivi rad su autobusi kojima vozikate ovaj napaćeni i obmanuti narod , koga lažete već sedam godina ,

  8. Koliko znam gospodin Simonović, koji je organizovao paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, kao i pucanje u nju kako ukućani ne bi mogli da izađu iz nje, je član glavnog odbora SNS. Toliko o tome ko izaziva nasilje.

  9. Ova vlast, sa ratnim huškačima iz devedesetih, dezerterima, šoferima, keramičarima, „finansistima“, vazduhoplovima, preletačima svih vrsta čiji su istaknuti simboli Vesić i Gojković, te premijerkom fikusom je najveća pošast koja je zadesila Srbiju. Sve su rasprodali u bescenje, akrivaju ugovore, ruše, prete, ucenjuju, pale i maltretiraju narod. Kao najezda skakavaca su. Sumanuta Najezda Skakavaca – SNS.

  10. Kad neko govori istinu, tesko je brzo smisliti kako ga argumentovano demantovati. Lako je botovski, ali cinjenicama tesko

  11. Uopšte nemam stav u odnosu na ovog „divnog stvora“ (molim da ne odbacujete komentar, citirao sam predsednika Vučića, proverite), zvanog Brnabić. Razlog: nema nikakvu viziju, nikakav lični stav, nikud ne vodi Vladu nego lutaju kao guske u magli i svako tumara na svoj način.

  12. Zbog čega gospodin Goran Vesić želi da skrene pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti? Ako je za pravnu i slobodnu Srbiju B. Obradović opasniji od rušenja u beogradskoj Savamali, zvaničnom reagovanju na prištinsko uvodjenje taksi na uvoz robe iz Srbije, davanje 10 dozvola za nošenje oružja jednom građaninu Beograda, urbanog gubljenja identiteta grada Beograda, onda je to lako rešiv problem za javnog tužioca. Ako je u pitanju, kao i u slučaju neusvajanje ostavke gospodina Zorana Babića na javnu funkciju, neodlučnost Vlade Srbije da adekvatno reaguje, nije bitno što aktuelna vlada ima 4 potpresdednika, 4 ministarke i premijerku – pripadadnicu LGBT zajednice. Razjasnjenje najavljenih namera gospodina Vulina je možda još složenije.

  13. Opozicija bi pre svega morala da se pozabavi programom, jer govori na otvorenom kratko će da okupljaju zainteresovane, odnosno zainteresovanost je sasvim legitimno pravo građana koje ih okuplja oko neke ideje. Ta ideja je kod „bistrih i nadahnutih“ izostala, i svi smo svedoci situacije kako se okupljanja koja sadrže elemente nasilja i rečnik prostaka, a pri tome ne sadrže program i programska rešenja, na štetu i sramotu svih nas koji živimo u Srbiji.

    1. Pre svakog programa potrebni su fer izbori, kojih ne može biti bez slobodnih medija.
      Ne može Vučić i njegova družina svakodnevno blatiti opoziciju, na svim nacionalnim kanalima, a ne omogućiti im da odgovore na te napade, program su nudili viśe puta, ali nemaju gde da ga objave.

  14. Premijerka je odlican primer da je medju ljudima jedina ispravna podela ona na dobre i lose. Sutra ce dobri da pokazu losima da ih ima vise nego njih. U svakom narodu ima daleko vise dobrih ljudi nego losih ali cesto ti losi dodju u poziciju da odlucuju o zivotima dobrih. Na srecu, postoje zemlje gde to nije slucaj i koje su dokaz da je moguce da dobro i normalno pobedi zlo i nenormalno. Vreme je da se Srbija i njeni gradjani prikljuce tim drzavama. SNS ima 700000 clanova. 99% njih se tu uclanilo iskljucivo da bi za sebe i svoje bliznje obezbedilo neku korist. Vecina njih je u SNS presla iz drugih partija u kojima su bili dok su te partije bile na vlasti… znaci uvek tamo gde imaju neku korist. Ako broj clanova pomnozimo sa 3, jer toliko clanova nazalost ima prosecna srpska porodica, dobijemo 2100000 onih koji ce glasati i podrzavati i crnog djavola samo ako imaju neki interes. Znaci, parola „jedan od 5 miliona“ je tacna da tacnija ne moze biti jer kad se od ukupnog broja gradjana Srbije oduzmu ovi, da se blago izrazim, koji gledaju iskljucivo svoj interes, dolazimo do 5 miliona gradjana Srbije koji zele i mogu da naprave od Srbije normalnu i uredjenu drzavu, drzavu poput skandinavskih zemalja, poput Svajcarske, Austrije, Nemacke, Kanade, Australije. 19-ta je godina 21. veka a mi smo narod koji drzavu ima vec 14 vekova po zvanicnoj istoriji, mada mnogi autoriteti iz te oblasti tvrde da je imamo mnogo duze. Krajnje je vreme da posle 1400 i vise godina drzavmosti i mi napravimo drzavu koja ce biti dobra za sve njene gradjane.

  15. Ja se nikada losije nisam osecala u svojoj zemlji nego sada. Govor mrznje dolazi od vladajuce klike, mislite da ste suptilni , a niste. Sve vase price su izlizane, jeftina demagogija, jad, cemer i beda. Sram da vas bude za vredjanje inteligencije sopstvenog naroda,

  16. Vi nemate osecaj stida dok izgovarate sve ovo . O kom nasilju vi pricate. O nasilju koji vi i vase sledbenici sprovodide na ovaj narod, samo o tome mozete govoriti i niocemu drugom.. Da vas podsetim, pocevsi o najnizih lestvica vlasti za nasilje Jutke nad zenama , nasilje i ugrozavanje zivota novinara od strane Simonovica , nasilje vasih huligana nad Borkom Stefanovicem nasiljem koje konstantno spovodite nad dostojansvom svih onih koji ne misle kao vi .

  17. Onaj ko sistematski vrsi opstrukciju razgovora vlasti i opozicije, u uslovima potpune podeljenosti drustva, bice najkrivlji za svaku eventualnu eskalaciju nasilja. I tu premijerka ne bi trebalo da ima iluzije da bi jeftinim manipulacijama i trikovima ova odgovornost mogla da se zamaskira i prebaci na nekog drugog. A ta odgovornost je uzasno velika. Jedno je zloupotrebljavati vlast za svoje licne i porodicne interese, pa zatim bestidno lagati o tome krijuci se iza drzave, a nesto sasvim drugo dovesti drustvo do gradjanskog rata. Na ono prvo mi smo vec oguglali i moze se reci da vec imamo ozbiljne tradicije u shvatanju i praktikovanju vlasti. Ovo drugo bilo bi zlocinstvo jednog mnogo viseg reda. Povici o nasilju kada ga nema, od strane onih koji sa svoje strane fakticki preduzimaju sve sto je u njihovoj moci da do njega dodje, ukazuju na strasnu neodgovornost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.