Brnabić: Očekivali smo otvaranje granice Crne Gore, odluka je bila politička 1Foto: -FoNet /Vlada Srbije/ Slobodan Miljevic

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozdravila je danas otvaranje granice Crne Gore za građane Srbije, uz ocenu da je zabrana putovanja za ljude koji dolaze iz Srbije bila politička.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Brnabić je u Arilju kazala da je očekivala tu odluku, zbog značaja turizma za ekonomiju Crne Gore.

„Znala sam da će se steći uslovi za otvaranje granice, zato što je to važno za njihov turizam, a i zato što je taj razlog koji je bio postavljen da ne otvaraju granice za građane Srbije bio politički i nije imao veze sa zdravstvom“, rekla je Brnabić.

Radio televizija Crne Gore juče je objavila da su se, smanjenjem broja aktivno obolelih ispod 25 na 100.000 stanovnika, stekli uslovi da ta država otvori granicu za građane Srbije.

Premijerka je dodala i da će, ukoliko u narednih nekoliko dana roba iz centralne Srbije bude ulazila na Kosovo i Metohiju bez ikakvih novih tarifnih i bilo kakvih drugih barijera, smatrati da su ispunjeni uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

„Beograd nema problem da sedne za pregovarački sto. Mi zaista želimo da se što pre nastavi dijalog Beograda i Prištine i to je u našem interesu“, rekla je premijerka, a saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju se dodaje da je Brnabić najavila i izgradnju Regionalnog inovacionog startap centra u Arilju, uz napomenu da će poziv za izvođača radova biti raspisan sledeće nedelje.

Nakon sastanka sa privrednicima iz opštine Arilje, Brnabić je rekla da će ta opština do kraja godine biti povezana na gas, što će, kako je ocenila, povećati efikasnost lokalne privrede i zaštite životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari