Brnabić: Postoji mogućnost da u vili Jovanke Broz bude novi premijer 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da postoji mogućnost da će zgradu u kojoj je živela supruga bivšeg Jugoslavije Josipa Broza Tita, Jovanka Broz koristiti novi srpski premijer.

„O tome će odlučiti Vlada, u skladu sa potrebama. Ja o tome ne odlučujem“, rekla je Brnabić.

Ona je izjavila da je ta zgrada imovina Republike Srbije, koja se čuva i ne dozvoljava se da propadne.

„Ta zgrada je jedna od onih u koje se ulaže novac, da ne bi propadala. Dobro je da se renovira, kao jedna od lepših građevina u Beogradu“, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije izjavila je i da nije za pomeranje početka školske godine.

„Uputstvo o nastavi nismo mogli da damo ranije jer niko nije mogao da predvidi razvoj epidemiološke situacije“, kazala je Brnabić novinarima.

„Sve će zavisiti od toga šta je najbolje za učenike i njihove porodice“, rekla je Ana Brnabić uz konstataciju da nema potrebe da se početak školske godine odlaže za dve nedelje, jer je bilo dovoljno vremena za pripremu.

„Važno je da deca krenu u školu, naročito najmlađi. Treba da poštujemo rokove“, dodala je predsednica Vlade.

Brnabić: Postoji mogućnost da u vili Jovanke Broz bude novi premijer 2

Govoreći o pridruženju Srbije Deklaraciji Evropske unije o Belorusiji, u okviru sinhronizacije sa spoljnom politikom EU, Brnabić je naglasila da se ne može zaboraviti da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko jedini svetski državnik koji je tokom NATO bombardovanja 1999. godine posetio Srbiju.

„Ne smemo da zaboravimo prijateljstvo Lukašenka prema našem narodu u teškim trenucima. Nadam se da Lukašenko neće zameriti“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari